På stan

41:a Uppsala Kortfilmfestival

Uppsala Kortfilmfestival, som är Sveriges enda renodlade kortfilmfestival och främsta arena för internationell kortfilm, har sedan starten 1982 etablerat sig som en av Europas viktigare kortfilmfestivaler.

Uppsala Kortfilmfestival är som en av få festivaler i Europa erkänd av Academy of Motion Pictures Arts and Sciences vilket innebär att vinst av Uppsala Grand Prix i den Internationella tävlingen och Bästa svenska kortfilm gör filmerna nomineringsbara till en Oscarsnominering. Festivalen är även erkänd av European Film Academy och BAFTA. Deltagande i kortfilmfestivalen innebär för svenska filmer att de kvalificeras för nominering till en Guldbagge.

På kortfilmfestivalen visas varje år mer än 300 kortfilmer från hela världen i en rad olika sektioner – ny film i tävlan i den Internationella tävlingssektionen, svensk film i tävlan i den Svenska tävlingssektionen, film för barn och unga i Kortfilmfestivalen UNG, samt en rad specialprogram, filmarfokus och retrospektiv. Under festivalen arrangeras också ett stort antal seminarier, samtal, föreläsningar och branschmöten. Ett av de största evenemangen som äger rum under festivalen är Uppsala Talangdagar.

När och var?

24-30 Oktober 2022
Uppsala

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt