Utställning på Galleri Upsala - Li Gessbo & Leena Lohman

Vårsalong
Utställande konstnärer:
Li Gessbo & Leena Lohman

För 20 år sen var Li Gessbo och Leena Lohman kurskamrater och tog examen i informationsdesign och naturvetenskaplig illustration vid Mälardalens universitet. Sedan skildes deras vägar åt, men nu möts de igen som konstnärer i en gemensam utställning hos Galleri Upsala den 8-13 april.

 

Li Gessbo och Leena Lohman lärde känna varandra när de var kurskamrater vid Mälardalens universitet, men sedan förlorade de kontakten. Med tiden utvecklade de båda sina konstnärskap och av en händelse upptäckte Leena att Li, liksom hon, hade en sida för konsten hos konst.se.

 

Leena tog kontakt med Li och de pratade om att det vore roligt att ses igen och kanske göra något tillsammans. Li bor i Uppsala och det visade sig att Leena, som bor i Insjön, har släkt i där. Det avgjorde saken och de har nu bestämt sig för att ses med en gemensam utställning hos Galleri Upsala den 8-13 april 2023!

 

Lis konst kretsar kring hästen och relationen mellan människa och häst. Det uttrycks i målningar med akryl, gouache, akvarell och bläck, men även i kollage. Hon är medlem i det internationella konstnärskollektivet Paard Verzameld som arbetar med hästen i konsten.

Leena skapar expressiv abstrakt konst i akryl, inspirerad av naturen, bebyggelsen och livet. Hon har deltagit i flera jurybedömda utställningar under åren.

Varmt välkommen!

När och var?

8-13 april 2023
Alla dagar 12-18
Galleri Upsala, Uppsala

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt