4A på Vaksalaskolan går all in

Nu är försäljningen av årets majblomma igång. Extra taggade är Vaksalaskolan 4A som har utsetts till Uppsalas bästa skolklass när det gäller försäljning av majblommor två år i rad. Nu siktar man på nytt rekord och först ut att köpa en blomma var landshövding Stefan Attefall.

Prick klockan 12.00 slog Landshövdingen till när Philipp, Alexander och Milton från Vaksalaskolans 4B hälsade på på Länsstyrelsen i Uppsala

Tillsammans har klassen sålt majblommor för totalt 189 000. Eleverna säljer blommor på rasterna till lärare och föräldrar som hämtar och lämnar på skolan. De har även ordnat säljträffar där de går på stan eller står vid stationen och säljer.

– Eleverna träffas även efter skolan och säljer tillsammans på olika ställen i närområdet. De har även försökt sälja på kungaparet en blomma när vi träffade dem. Men Silvia köper alltid första blomman i Stockholmstrakten på Slottet där ett utvalt barn får komma och sälja, berättar läraren Sanna Elfström, inte helt utan stolthet, och fortsätter:

– När jag frågar barnen vad de har för säljknep säger de att man ska vara snäll och berätta vad pengarna går till. Och att det är kul att man får vara med vänner och hjälpa till med pengar till en bra sak.

Majblomman är en ideell barnrättsorganisation som delar ut ekonomiskt stöd, påverkar beslut och finansierar forskning för att motverka barnfattigdom i Sverige. Årets majblomma är en symbol för arbetet mot barnfattigdom. I dag lever 1 av 10 barn i Sverige i ekonomisk utsatthet. I år lanseras för första gången på 100 år en ny sorts blomma där majblomman saknar 1 av 10 blad för att belysa statistiken. Nioblads blomman säljs i begränsad upplaga.

 

trio majblomma

Philipp, Alexander och Milton från Vaksalaskolans 4B sålde årets första majblomma till Uppsalas landshöving Stefan Attefall

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt