Sommar 2021

Anna & Erik charmar alla

Med Uppsalas varmaste leenden och ett ölutbud man återvänder till välkomnar Anna och Erik Bennbom till Bryggeriet Ångkvarn invid Fyrisån.

Läs vidare

Med Uppsalas varmaste leenden och ett ölutbud man återvänder till välkomnar Anna och Erik Bennbom till Bryggeriet Ångkvarn invid Fyrisån.

När du kliver in genom trädörren till Bryggeriet Ångkvarn möts du av värme, inte nödvändigtvis den som syns på termometern, utan den som förknippas med omtanke, genuin glädje och en förtjusning i människor.
Här möter du Erik och Anna Bennbom – far och dotter som tillsammans har hittat konceptet som får gästerna att komma tillbaka.
– Jag har märkt att folk tycker att vi är trevliga, jag tror att det är en del av charmen. Att det är pappa och jag, säger Anna.

Erik Bennbom är en välkänd bekantskap inom Uppsalas krogvärld med klassiska etablissemang som Gillet, Leif på hörnet, Rådhussalongen, Domtrappkällaren, Smålands nation, Snerikes, Eklundshof, Odinsborg, Skaris och Svenssons krogar på listan
över ställen han jobbat på.
Både Erik och Anna började jobba tidigt. Erik med att fylla på godisautomater på Almqvist & Wiksell, där pappa Folkes företag styrde personalmatsalen. Senare köpte familjen Eklundshof där det fanns mängder av arbetsuppgifter, både i restaurangen och runt omkring.
– Jag jobbade mer än jag pluggade, konstaterar Erik.

Anna började på Eklundshof när hon gick i skolan. Som glöggnissa, bestickputsare och vaktmästare. Ungefär ett år efter att Bryggeriet Ångkvarn öppnade 2016 blev det även Annas arbetsplats. Och att jobba sida vid sida med pappa är bara härligt.
– Vi kan bli irriterade på varandra ibland, då är vi lite buttra i någon halvtimme, sen blir det bra igen. Pappa har ju jobbat med familjen länge och vet hur det är. Vi har hittat verktyg för att få det att fungera. Till exempel kallar jag honom för Erik på jobbet, men hemma heter han pappa, säger Anna.
De gör nästan allt tillsammans och det är inte helt ovanligt att Anna tar med pappa på krogen.
– Mina vänner gillar pappa, så det är bara roligt!
– Den enda nackdelen är väl att jag kanske inte hälsar på hemma lika ofta längre, ibland behöver man ha en liten paus. Och vi har otroligt svårt att låta bli att prata jobb, även om vi försöker …

Bryggeriet Ångkvarn bjuder till skönt häng både inomhus, där man kan se bryggverket bakom glasväggar, och under bar himmel. Restaurangen har uteserveringar på båda sidorna av Östra Ågatan.
Ångkvarn har vunnit flera tunga priser med sin öl och lockar en hel del studenter att lämna den invanda studentvärlden då och då.
– De kommer hit för att få kvalitetsöl, konstaterar Anna.

Hur drömarbetsdagen ut?
– Det är när det är fint väder och folk kommer hit i samband med något evenemang i stan, en stor konsert eller en fotbollsmatch till exempel. När man märker att gästerna också är glada eller förväntansfulla. En bra dag på jobbet har ingenting med hur kassan ser ut när vi stänger. Det viktiga är att både vi och våra gäster mår bra och har roligt, förklarar Anna.

 

Anna Bennboms sommartips
Gå upp till Café Victoria i Botaniska trädgården.  prata en stund med någon i familjen Triller och te en fika eller en öl, de har bra öl där.
www.trillermat.se

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt