Reklam

Brand Communication

Företag, stora och små, från Uppsala, Uppland och resten av Sverige vänder sig till Brand Communication för att få hjälp med profilering, presenter, marknadsföringsprodukter och annat. 

Läs vidare

Brand hjälper andra att synas

Och det är just det som är grejen med Brand Communication – det har ett enormt utbud och kan hjälpa sina kunder med nästan vad som helst. Oavsett om det är en julklapp till personalen, supporterprylar till idrottsklubbar gåvor till event eller kanske specialgrejer till mässor och butiker.

Och nu har Uppsala Kommun fattat galoppen! Från våren 2023 är det Brand som levererar allt från namnskyltar till profilprodukter och profilkläder till kommunens alla verksamheter.

– Vi är sällan med i upphandlingar, men för fem år sedan var vi med i just upphandlingen hos Uppsala kommun. Vi gjorde allt efter konstens regler med Nordens största bolag vann. Vi kom tvåa, berättar delägaren Magnus Borgklint och lägger till:

– Vi kände att det här gick ju ändå ganska bra, det här kanske kan vara något för oss, och då och skickade vi in igen när det blev aktuellt.

De vann upphandlingen som sedan överklagats av en annan aktör. Efter en seg process blev det äntligen klart.

– Det känns ju bra och självklart att det stannar inom Uppsala Kommun. Nu kommer vi ha tre dedikerade personer bara för kommunens beställningar, berättar Angelica Jaxéus, som är företagets andra delägare.

 

”Vi gillar ju Uppsala”

Och just arbetstillfällen och att ge tillbaka till Uppsala är viktigt för både Angelica och Magnus.

De tar in idrottsklubbar som får jobba med paketering, tryck och annat för att få in pengar till laget och samarbetar med flera lokala lag och klubbar.

– Det började med att mina döttrar spelade handboll i Uppsala HK och skulle på cup. Vi tog fram hoodies, ryggsäckar och mössor till tjejerna. Några föräldrar sponsrade och det blev inte dyrt. Tjejerna blev så stolta, berättar Angelica.

– Vi tänkte att vi ska jobba med lag och laganda, i det flesta lag finns det föräldrar som kan sponsra. Vi på Brand tjänar inte pengar, men skapar kontakter och hjälper de lokala lagen. Vi hostar även shoppar för flera klubbar, där de säljer supporterprylar, berättar Magnus och lägger till:

– Vi gillar ju Uppsala! Vi tycker att det är viktigt. Vi når breddidrotten och vi är själva intresserade av idrott.

ny brand butik inne

Det känns ju bra och självklart att det stannar inom Uppsala Kommun. Nu kommer vi att ha tre dedikerade personer bara för kommunens beställningar. Angelica Jaxéus är glad att Uppsala kommun valt en Uppsalaleverantör

Duon kompletterar varandra

Angelica Jaxéus och Magnus Borgklint driver Brand Communications tillsammans i dag. Magnus var med från start. Han hoppade av ett liknande anställning I Stockholm för att starta eget i Uppsala.

– Jag kände att jag var klar med Stockholm och ville hem. Tillsammans med två kollegor startade vi Brand.

Magnus och Angelica var bekanta och Magnus hade en glasklar idé: ”När du tröttnar på ditt jobb på fondbolaget i Stockholm, så hör av dig till mig!”

Och så blev det. I dag är det nio år sedan Angelica började.

– Magnus berättade om upplägget och företaget och jag kände att: Jag kan inte sälja detta. Jag ville jobba backoffice, men rätt snabbt blev det mest sälj ändå, säger Angelica.

GB Glace var kund, men behövde lite omsorg och Angelica vände det snabbt till succé.

– Vi gjorde alla förkläden och bandanas till alla deras glasskiosker i hela Norden och de blev en av våra största kunder, berättar Magnus Borgklint.

Magnus och Angelica är ganska olika och de kompletterar varandra.

– Magnus rabblar siffor och minns varenda detalj, jag kommer knappt ihåg vad jag åt till middag i går. Jag gillar att lära känna kunderna och se vad de kan behöva. Och att hitta på nya lösningar, förklarar Angelica.

brand ute

Brett utbud för alla

Trots pandemi så har Brand Communication tuffat på bra. En stor del i det är att man har just ett så brett utbud av både produkter och tjänster. Och att man hänger med i utvecklingen.

Nu när världen är som vanligt besöker de alla de stora mässorna igen och det gör att de har enormt bra koll på allt man kan göra för sina kunder.

– Förr var det mycket mer billiga prylar, i dag vill man ha mer kvalité och kläder, förklarar Angelica Jaxéus.

– Ta sugrör till exempel. Jag har sålt runt åtta miljoner sugrör i plast under åren, i dag är efterfrågan noll, berättar Magnus.

För oss har det varit gynnsamt med höjda avdragsgilla summor för presenter till personal till exempel, och många företag vill boosta sin personal och sina kunder lite extra när folk suttit hemma och jobbat och då vänder de sig till oss. Vi kan ta fram det mesta. Inga idéer är konstiga för oss, förklarar Angelica.

Lokalt samarbete

Brand Communication samarbetar gärna med andra Uppsalaföretag.

– Vi samarbetar med Inprint och Tidtryck till exempel. Vi tycker att det är jätteviktigt att samarbeta med branschkollegor och på så sätt hjälpa varandra. Vi försöker köpa lokalt, men det går tyvärr inte alltid. När jag började så låg 75–80 procent av alla inköp i Asien. I dag är det ungefär tio procent och ungefär hälften kommer från Sverige, säger Magnus Borgklint.

Dessutom är det trevligt att titta in hos Brand i nya lokalerna i Librobäck. Här möts företagare över en kaffe och man kan klämma och känna på grejerna. Här finns allt man inte visste att man behöver och vill ha.

 

Nordic Brand Communication


Reklamartiklar på Hejauppsala.com
Dessa artiklar är reklamsamarbeten med spännande utvalda Uppsalaföretag.

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt