Catering i Uppsala

Cajsa's kök värmer i mörkret

Läs vidare

”En favorit är rödingfilé med äpple och vintergrönsaker och hollandaise på brynt smör …”

När vintermånaderna infinner sig finns all anledning att samla familj och vänner kring god mat & dryck. Cajsa’s Kök vet hur man får den rätta stämningen.

Cajsa’s Kök skapar nya menyer varje säsong för catering och till sina caféer runt om i Uppsala.
– På vintern passar det rustika köket med vinssyrade rotsaker, gärna viltkött, svamp, rökt fisk och krämiga desserter med krisp, beskriver Cajsa Johansson på Cajsa’s Kök vinterns meny och tipsar om hur man kan skapa härliga middagar under vinterhalvåret:
– Att duka med varma färger och många levande ljus och plocka in kvistar, ris och annan dekoration från skogen ger rätt stämning. Addera blomster i starka färger för att skapa dynamik.
– Jag vill ofta lägga till någon typ av aktivitet – ett musikquiz eller en skattjakt, det behöver inte vara så avancerat, säger Cajsa och föreslår ett klassiskt lyxigt bubbel eller en varm kryddig äppelmust med en skvätt rom i till fördrink.

Ett annat sätt att pigga upp sig under den mörka delen av året är en picknick.
– Ladda termosen med kantarellsoppa och ta med ditt hembakade surdegsbröd eller stanna till hos någon av våra många fina bagerier i stan som har fint urval av bröd till vintersoppa. Ta med en ostbit till, säger Cajsa Johansson.

Vinterns meny från Cajsa’s Kök bjuder på massor av gott.
– En favorit är rödingfilé med äpple och vintergrönsaker och hollandaise på brynt smör. Den rökta fisken med en frisk äppelsmak och smörig sås … så gott och värmande för kropp och själ, säger hon och tipsar om säsongens dessert: Mörk chokladcrème med passionsfrukt, yoghurtkrisp och knäckflarn.
– Passionsfrukten lyfter smaken av den mustiga chokladen, krisp och flarn adderar både textur/konsistens och cool smak. En riktig höjdare!


Reklamartiklar på Hejauppsala.com
Dessa artiklar är reklamsamarbeten med spännande utvalda Uppsalaföretag.

Läs fler artiklar HÄR

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt