Konferens i Uppsala

Miljön hos Kaija ger konferensen guldkant

Läs vidare

I Stallet infinner sig lugnet direkt

Följ med på en heldag hos Kaija i Stallet. Läkemedelsföretaget startar med konferens och avslutar med middag, gottebord, frågesport och lite, lite dans …

Redan klockan 10 är det dags för fika innan förberedelserna drar igång hos Kaija. Pinfärskt surdegsbröd, ost, skinka, kaffe och te står på bordet. Kocken Tobias har förberett dagen noga, men har ändå en del att stå i innan gästerna kommer. Jeanette och Elin dukar fram frukt och har ställt vattenkaraffer på kylning.
Efter en kopp te och en smörgås går Elin ut i trädgården och plockar små knippen av blommor till borden.
– Kan du fixa lite mynta, ropar Tobias och det är ju inga problem.
Hos Kaija finns en trädgård med över 100 olika arter, de allra flesta är ätbara och myntan finns i flera olika varianter i den prydliga örtagården. Chokladmyntan, som påminner om After Eight är poppis.
Stämningen är på topp, skratt, buller från kastruller och skämt av både hög och ibland låg karaktär viner genom luften.

Konferens i Uppsala

Fika med hembakat i trädgården

Strax innan gästerna kommer samlas hela Kaijas gäng för en sista genomgång. Man går igenom vilka gästerna är, vad de har haft för önskemål och vill få ut av dagen. Alla uppdateras ännu en gång kring  menyn och vilka drycker som kommer att serveras till. Alla påminns om ett par allergier som man behöver ha koll på.

Vid 12 kommer gästerna. I dag är det ett härligt gäng på 35 personer från en av Uppsalas läkemedelsföretag. De har varit hos Kaija i Stallet tidigare och är förväntansfulla. Linda, som är evenemangskoordinator hos Kaija har haft tät kontakt med några från företaget för att planera och forma just den här dagen på bästa sätt. Hon har sett till att en buss har hämtat gästerna på kontoret inne i city. När de kommer till Stallet efter den korta bussturem strosar de  in från parkeringen i små klungor. Kaija Carlson, som driver Stallet, hälsar välkommen och gästerna startar med lite fika och ett par hembakta kakor. De allra flesta går ut i trädgården med sin kopp. Solen värmer efter en regnig natt.
Någon går lite avsides för att ta ett viktigt telefonsamtal. De som har varit här förut vet var de ska leta och tar några solmogna smultron innan det är dags för konferens.
Just den här dagen är några medarbetare på uppdrag i södra Sverige, men kan vara med på distans ändå.

Jeanette, Hanna, Kaija och Elin drar sig tillbaka och låter gästerna konferera i fred. Då och då kikar någon ut genom glasrutan på dörren till köket för att se till att alla har det bra.
Den sista handen läggs på menyerna som ska skrivas ut på fint papper och kvällens frågesport rullas ihop och förseglas med en stump hampasnöre.
När det är dags för bensträckare för konferensgänget, går Jeanette en sväng och plockar bort godispapper och servetter, fyller på frukt och vatten medan det sörplas eftermiddagsfika i pergolan som skuggar skönt i solen.

Ett gäng hästar står en bit bort i hagen bredvid och tittar på.

DSC5345

Hos Kaija i Stallet finns de allra mest moderna konferensutrustningen

När eftermiddagens konferenspass är avslutat är det dags för aktiviteter. Chefen på företaget har med sig en lista med fem grupperingar. En grupp börjar med en boulematch där förfriskningar står framdukade bredvid planen. Någon är väääldigt tävlingsinriktad, medan några andra har lite svårare att hålla fokus. Men på det stora hela går det lugnt till och matchen är jämn.

Inne i det vackra orangeriet får en grupp en liten ostprovning med Kaija, som är utbildad fromager och vet allt som är värt att veta om just ost. De testar olika varianter med noggrant utvald dryck till. Smakkombinationerna ska utforskas och de får lite bakgrund och en och annan rolig anekdot om ostarna.
Att det smakar finfint går inte att ta miste på.

I bagarstugan är det fullt ös. Gäng nummer tre bakar pizzor så att det står härliga till. Toppningarna varierar, men bagar-Emil lyckas övertala ett par att testa sardeller. Ingen blir besviken.
Den lokalproducerade ölen smakar gott till.

Vid grillplatsen bakas det bröd. Kocken Tobias visar hur det ska gå till och gästerna jobbar på. Bröden blir både fint runda och lite mindre symmetriska, men det spelar ingen roll. Bröden ska ingå i kvällens förrätt.

Den sista gruppen njuter i trädgården. Här finns kylda drycker uppdukade för alla smaker. Snacks och annat gott står framdukat. Det pratas och gestikuleras. Man förstår att det har varit en givande eftermiddag.
Efter en stund cirkulerar gästerna så att alla får testa på varje ”station”.

DSC5218

Boule är kul! Både för den tävlinginriktade och de som tar det lite mer på uppstuds.

Under tiden ställer Kaijas gäng om i Stallet. Konferensbordet byts ut mot middagsbord och omsorgsfullt vacker dukning. Blommorna i vaserna tar plats på borden och de nyputsade glasen ställs fram.
Vinet som stått på kylning görs klart för servering och kockarna lägger sista handen vid middagens första rätter.
När det är dags att sitta till bords är alla avslappnade och stämningen är på topp.
Någon inleder med ett litet tal och en kollega som ska gå i pension får blommor och kramar.

Konferens hos Kaija Uppsala

När förrätten är avklarad dukar personalen undan snabbt och effektivt. Det är dags för toalettbesök och bensträckare, en herre kommer ut och utbrister: Vilken mysig toalett, jag ville nästan inte går därifrån! Kompisarna runt bordet skrattar och håller med.
Huvudrätten kommer fram och nu är det dags för frågesport. Kluriga frågor besvaras tillsammans runt borden. Ingen vågar fuska med mobilen och det diskuteras vilt.

När det är dags att duka av så levererar chefen resultatet i bouletävlingen. Vinnarlaget vet inte till sig av glädje, och för första gången under dagen kan man skönja ett besviken min. Det är inte lätt att ta en förlust för alla, men det går över fort.

 

Konferens i Uppsala

Mys i Stallet

Det slamras i disken och snart är det dags för kocken Tobias paradnummer. Det vankas gottebord ala Stallet och då kan nästan vad som helst hända. På ett stort granitbord går han loss. Godis, glass, kakor, karamell, frukt och annat gott blandas lite huller om buller. När han tar fram gasbrännaren ryggar någon tillbaka. Tobias bara skrattar och uppmanar alla att ta en skål och hugga in. Det här gillar han, det märks!

Återigen tar stora delar av gästerna en tur ut i trädgården. Det är kvällsluft, men fortfarande ljust som det är dessa magiska sommarkvällar.

Hanna, som är en fena på dryck diskuterar viner med några av gästerna och det mynnar ut en ett portugisiskt rött som faller alla i smaken.
Volymen på musiken höjs en smula och Alex i baren serverar uppfriskningar.

Personalen städar undan efter gottebordet och drar undan några bord. Vill man dansa så ska det finnas plats!
När det börjar närma sig midnatt kommer den förbeställda bussen och hämtar hela gänget. Det blir ett spontant kramkalas med tjejerna och killarna som tagit hand om gästerna under dagen.
Alla, både gäster och personal är överens – de vill ses hos Kaija i Stallet igen.
Solen börjar gå ner och det är ljummet i luften när bussen rullar in mot city.

Boka din egen magiska konferens hos Kaija

Vaksala-Lunda 220
Tel: 0705-60 15 30
info@kaija.se

Hemsida: kaija.se

Följ
Facebook

Instagram

LinkedIn

 


Reklamartiklar på Hejauppsala.com
Dessa artiklar är reklamsamarbeten med spännande utvalda Uppsalaföretag.

Läs fler artiklar HÄR

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt