Friidrott Uppsala

Friidrotts-SM åter till Uppsala

Nu står det klart att Uppsala står som arrangör för friidrotts-SM 2026. Till evenemanget väntas tusen deltagare och uppemot femton tusen till publiken.

Svenska Friidrottsförbundets styrelse röstade under fredagskvällen fram Upsala IF Friidrott och Uppsala som arrangör av SM 2026. Evenemanget kommer att genomföras på Uppsala Friidrottsarena den 24–26 juli 2026. Friidrotts-SM är det största årligen återkommande arenaarrangemanget på nationell nivå inom friidrotten, och hos Uppsala kommun är glädjen stor över att mästerskapet nu är tillbaka.
Uppsala har framgångsrikt verkat för friidrottsevenemang inom såväl breddidrott som elit och där jämställdhet och mångfald varit i fokus. Friidrotten har aldrig varit så populär i Uppsala som nu, och Upsala IF Friidrott är på stark tillväxt inom både bredd- och elitverksamhet. Här är man övertygad om att mästerskapet på hemmaplan fortsatt kommer att bidra till detta.

– Det är fantastiskt kul med en friidrottsfest i Uppsala sommaren 2026. Sveriges främsta friidrottare kommer till Uppsala Friidrottsarena och vi ska göra allt för att erbjuda bästa möjliga förutsättningar. Det blir ett tillfälle för oss i UIF att visa upp vår förening, vår arrangörsförmåga och våra fantastiska faciliteter. Att vi dessutom har en egen ”gyllene generation” gör saken ännu bättre, det kommer att vara minst sagt inspirerande för våra aktiva att få tävla om medaljerna inför släkt och vänner i Uppsalapubliken, säger Henrik Wennberg, ordförande Upsala IF Friidrott.

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt