Hotellbarer i Uppsala

Häng i hotellbaren

Läs vidare

Perfekta platser för härligt häng

Vi har flera härliga hotell i Uppsala, det vet vi. Men glöm icke tillhörande lounger och barer. Perfekta när du vill ta en dricka eller något att äta. Perfekta att ta med dejten till och heeelt perfekta om du vill träffa spännande folk som är i Uppsala på besök.

De kan ibland hamna lite i skymundan när vi som redan bor i eller nära stan ska träffas ute. Men hotellbarer är som gjorda för mys med en kär vän, en dejt eller familjen.

Inte sällan är det lite lugnare där än på andra ställen. Ofta finns flera ystra bartendrar till hands.

Ett favorithäng bland Uppsalaborna har länge varit baren på anrika Grand Hotel Hörnan ett stenkast från Fyrisån i city där Östra Ågatan och Bangårdsgatan möts. Här snackar vi myyys! Pampigt och komfortabelt.

Den lilla baren har allt du vill ha och mjuka sittplatser i grupper finns för alla sällskap. Har du tur kan du lägga rabarber på fåtöljerna vid brasan en kall eftermiddag!

Hotellbarer i Uppsala

Grand Hotell Hörnan i Uppsala

På Dragarbrunns Torg ligger Hotel Gillet. Här samlas både Uppsalabor och tillresta redan på eftermiddagarna. Inredningen är extremt inbjudande och lagom till den här hösten har man helt nytt koncept med fokus på nordiska smaker i restaurangen. Gillet är bra på att anordna teman som stick och drick, AW-kvällar och annat. Håll koll på deras Facebook!

Extra plussigt är att man har bra spanläge i de stora fönstren som vetter ut mot torget och de nya barcentrumet som växt fram på senare tid. Värt att nämna är att Selma City Spa ligger i hotellet om man vill ta sitt hotellhäng till en annan nivå.

Snett mitt emot ligger en gammal trotjänare i ny kostym. Scandic Uplandia har under de senaste åren genomgått en renovering och är nu hur trendigt som helst. Baren, precis innanför glasdörrarna, bjuder in till härligt häng och har ett stort utbud. Slå dig ner vid fönstren och spana ut över citylivet precis utanför.

Hotellsystern till Uplandia – Scandic Nord, som ligger en bit utanför city, ska vi verkligen inte glömma bort. I korsningen Gamla Uppsalagatan/Tycho Hedens väg kan man både bo, äta och hänga. Restaurangen Köksbaren är värd ett besök och vill du bara ta en drink med vännerna så kan du passa på att spela ett parti biljard.

Hotellbarer i Uppsala

Mood på Radisson Blu i Uppsala

Kommer du till stan med tåg eller buss så är det smart att starta (och avrunda) sin hotellbarrunda på mäktiga Radisson Blu på Stationsgatan. Restaurangen och baren på Picnic är grym och det finns gott om plats att ta ett glas eller två i härliga färgglada fåtöljer.

En trappa ner i hotellet vid Centralpassagen gömmer sig en annan liten pärla. Mood är cocktailbaren där det blandas drinkar med stor omsorg. Där känner du dig som dig hemma bland bokhyllor i den coola atmosfären.

Strax intill hittar du en annan liten goding. Clarion Collection har både bar och restaurang. Här infinner sig lugnet snabbt. Lite mindre och mycket, mycket mysigt. Ett hett tips om du vill vara en smula ostörd.

Guldhuset vid busstationen, Elite Hotel Academia, kan stoltsera med både The Bishops Arms och Miss Voon. Bishops Arms erbjuder määängder med spännande öl och annat tillsammans med en pubmeny värd  namnet.

Miss Voon högst upp i huset är en asiatisk oas med en bar där du verkligen kan ta tillfället i akt att låta bartendern överraska dig. Du blir inte besviken. Paxa ett fönsterbord eller gå ut på terrassen. Här finns stans absolut bästa hotellutsikt!

Hotellbarer i Uppsala

Spela Shuffleboard i hotellbaren på Arenahotellet i Uppsala

Uppsalas största hotell – Arenahotellet vid Gränbyfältet ska du inte missa. Här kan du spela shuffleboard och sippa på ett glas med vännerna. Här finns också ett spa som går att abonnera. Och på somrarna hittar du en annan av Uppsalas höjdare här. Terrassen med grym utsikt är en perfekt plats att hänga på.

På Linnégatan i centrala Uppsala ligger Hotel Botanika, fd hotell Linné. Deras bar är stor, inbjudande och välsorterad. Du kan dessutom spela olika spel som dart, shuffleboard, boule och cornhole. Här dyker det upp liveband och andra evenemang då och då.

Ett hett tips är så klart designhotellet Villa Anna vid Domkyrkoplan. Här är det tjusigt och hur coolt som helst. Villa Anna bjuder in till olika dryckesprovningar och after work-paket. Håll koll på deras Facebook.

 

 

 

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt