Reklam

Hösten i city bjuder på massor av roligt

Sommaren 2022 kan summeras som jättebra. Besöksiffrorna visar att det var fler besökare i Uppsala City än innan pandemin

Sommaren i centrala Uppsala har varit bra – jättebra faktiskt. Inte bara vädret har visat sig från sin bästa sida, antalet besökare är tillbaka på samma nivå som innan pandemin.

– Våra mätningar av besökare i juli är högre än sommaren 2019 och det är så klart väldigt roligt, sammanfattar Lisa Thörn, vd på Uppsala Citysamverkan.

Sommargatorna utan trafik och med sittplatser och mysiga oaser har varit uppskattade. Fjärilstemat med fotostation och lysande dokorationer har blivit succé.

– Vi har fått mängder av fin respons. Många har tagit selfies vid den stora fjärilen vid ån, bland annat bröllopspar och en hel del andra, berättar Carolina Berg, projektledare på Uppsala City.

 

I höst händer det massor i Uppsala City. Först ut är Uppsala Fashion Weekend där butikerna visar upp höstens trender och har speciella erbjudanden.

Den stora modevisningen kommer i år att äga rum i Centralgaraget, med utställare, tilltugg, goodiebags och trender.

– Det kommer att bli oväntat och spännnade med visning på en sådan unik plats. Vi har ett begränsat antal biljetter och det är först till kvarn som gäller, säger Lisa Thörn och fortsätter:

– Vi har rosa oktober och Halloween att se fram mot med happenings och erbjudanden i city.

I slutet av oktober, i samband med Uppsala kortfilmsfestival, arrangeras A Wall is a Screen med kringvandrande filmvisningar där byggnader i staden får nytt liv genom att för en stund bli temporära filmdukar.

Populära Allt ljus på Uppsala är tillbaka med start den 3 november och årets julbelysning utökas vid årummet.

Cityvärdarna, som startade upp under pandemin, har visat sig enormt uppskattade av besökare i Uppsala.

– De hjälper folk tillrätta, ger tips på vad de ska gå och ser till att de trivs. De kommer att finnas kvar under hösten i mindre skala, avslutar Carolina Berg.2019. Och höstens event planeras för fullt.


Reklamartiklar på Hejauppsala.com
Dessa artiklar är reklamsamarbeten med spännande utvalda Uppsalaföretag.

Läs fler artiklar HÄR

 

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt