Sommar 2021

Hotelldirrarna gör varandra bättre

I Uppsala finns det cirka 20 hotell. Här kan du bo både lyxigt, på spahotell, med utsikt över staden och i rum med extra långa sängar om man behöver det.

Läs vidare

Ett normalt år har Uppsala cirka 530 000 gästnätter på hotell och ungefär 80 procent av gästerna kommer från Sverige.

Uppsalas hotellchefer har så klart haft det tufft det senaste året, men ser ändå ljust på framtiden och samarbetar för att göra Uppsalaupplevelsen så bra som det bara går. De träffas några gånger om året för att hjälpas åt, lyfta gemensamma utmaningar och framgångar.

– Vi jobbar tillsammans med hur vi kan lyfta Uppsala som besöksdestination, få fler övernattande gäster och möten, men vi delar också erfarenheter och delar gärna med oss av tips och råd, berättar Ann-Sophie Myrefelt, hotelldirektör på Radisson Blue på Stationsgatan.

– Det är viktigt att vi har många hotell som det går bra för och som aktivt jobbar med sin produkt och service. Det är förutsättningen för att vi ska kunna få större kongresser och event till Uppsala, säger Malin Selberg, hotelldirektör på Elite Hotel Academia.

Jenny Engström, vd på Arenahotellet i Gränbystaden håller med.
– Visst är vi konkurrenter, men man måste se längre än så. Det är viktigt att vi kan hjälpa och inspirera varandra. Går det bra för oss alla har vi gjort jobbet. Då bidrar vi till att få hela Uppsala att må bra. Och då vinner vi alla på det, säger hon.

– Jag är imponerad av de andra som gör ett fantastiskt jobb. Vi träffas kontinuerligt och har en väldigt fin kultur för att samverka och ge varandra stöd, berömmer Josefine Milton, vice vd på Villa Anna i Odinslund sina kollegor.

Att ge gästerna en bra upplevelse och att hitta sin egen nisch är så klart viktigt för att locka gäster.
– Vi satsar på att både ha en bra restaurang och ett härligt Selma City Spa mitt i Uppsala, berättar Susanne Boije Fredlund, vd på Clarion Hotel Gillet på Dragarbrunnsgatan.

– Vi har ju både Bishops Arms, Miss Voon och vår egen restaurang Nobel i vårt hotell, vilket ger bra valmöjligheter för våra gäster, betonar Malin Selberg.

– Jag upplever att Villa Anna är en reseanledning i sig, vilket medför att vi bidrar till att vi får gäster från Sverige och världen till vår fina stad. Jag tycker att vi tillför staden med vårt enorma gastronomiska driv, säger Josefine Milton på Villa Anna.

– På Arenahotellet jobbar vi med kickback till idrottslag och har anpassade lokaler för lag som kommer till området för till exempel cuper, säger Jenny Engström.

– Vi står på tårna och är superladdade för att ta emot alla gäster denna sommar! Vi tror på en stark sommar fylld med ressugna svenskar i Uppsala!  Jag försöker i alla lägen att vara en god ambassadör för Uppsala, avslutar Sophie Helin på Scandic Uplandia.

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt