Reklam

I Gränbystaden kan man klättra jättehögt!

Sara Stinas torg vid Gränbystadens galleria, med klättervägg och lekpark, lockar både mammor, pappor och barn.

Läs vidare

Detta är ett reklamsamarbete med Atrium Ljungberg

På Sara Stinas torg vid gallerian i Gränbystaden är det klättring som gäller. Här finns tre väggar i olika svårighetsgrad och lekleder för alla med spring i benen. Strax bredvid finns en lekpark med stora härliga blåbär, perfekta att gömma sig i för en stund, innan det är dags att prova på hängbron till nästa blåbärskompis. Syskonen Oskar och Vega Swärdh gillar Klätterväggen. Vega, som är 6 år och jättestark klättrar snabbt upp. Lillebror Oskar försöker hänga med.

– Kom Oskar så ska jag hjälpa dig erbjuder sig Vega, men Oskar kan själv och snart är han en bit på väg. Pappa Martin håller ett öga på barnen.

– Det är skönt att låta barnen leka av sig lite, det är bra här och just storhandling och shopping är ju inte deras favoritsysselsättning, men här blir alla nöjda, förklarar han och hastar efter minstingen Oskar som försvunnit in ett jätteblåbär en bit bort.

Några minuter norrut ligger lekplatsen Lilla Uppsala – en miniatyr av Uppsala med både slott och domkyrka. Här kan man svinga sig ner med linbanan från det rosa slottet.

De allra minsta kan bestiga en av Gamla Uppsala högar eller att klappa det klassiska svanparet Fanny & Alexander från Svandammen.

Folke Smårs, 3 år, är här för första gången. Han är överväldigad och berättar ivrigt att en stor flicka hjälpte honom att klättra jättehögt.

Mamma Anna ser stora fördelar med att man kan kombinera att göra sina ärenden, eller äta lunch med ett besök i lekparken. Här går det lätt att parkera precis intill och på så sätt är det smidigt att ta med lillebror Otto som sover i vagnen.

– Det är extra kul att man, på ett lekfullt sätt, kan lära barnen om Uppsalas historiska platser, säger hon.

 Reklamartiklar på Hejauppsala.com
Dessa artiklar är reklamsamarbeten med spännande utvalda Uppsalaföretag.

Läs fler artiklar HÄR

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt