Reklam

Impact Solution har hittat hem

Läs vidare

Nya användningsområden och branscher får företaget att växa

På kort tid har Uppsalaföretaget Impact Solution växt till en ledande aktör när det gäller varumaskiner för mat och dryck i hela Norden. Men det stannar inte där. Maskinernas användningsområden växer så det knakar.
– Det finns nästan inga gränser, vi kan skräddarsy automater för nästan vad som helst, säger Björn Fällås, vd på Impact Solution.

Detta är ett reklamsamarbete med Impact Solution

Det startade med dryckes- och mat-maskiner till företag som på allvar bryr sig om att personalen har tillgång till både nyttig och god mat, snacks och dryck. Men ganska snabbt växte verksamheten och i dag kan Impact Solution erbjuda skräddarsydda vendingmaskiner med produkter till de flesta branscher.
– Vi skapar ett mervärde för våra kunder, oavsett om de vill ha nyttig mat och dryck till sina medarbetare på arbetsplatsen eller om de vill sälja sina produkter i ett shoppingcenter eller på ett hotell, förklarar Björn Fällås, vd på Impact Solution.

Ideal of Sweden impact Solution Uppsala

Ett lysande exempel på vad Impact Solution kan göra är den rosa maskinen fylld med mobilskal från Ideal of Sweden som står i Gallerian i Stockholm.

Det tog fart när Impact Solution tog fram maskiner till många av alla padelbanor som etablerats i Sverige under de senaste åren. Man såg att efterfrågan på smidiga lösningar på platser där många människor vistas ökade generellt. I gallerior, på hotell, på mässor och i idrottshallar, till exempel.

En av Impact Solutions många styrkor är att man ser till helheten. Redan vid första kontakten kan intresserade kunder komma till de nya lokalerna i Stabby i sydvästra Uppsala där man byggt upp ett showroom så man kan känna, klämma och testa maskinerna.
De ser sedan till att skräddarsy maskinerna exklusivt för kunden och sköter också själva leveransen.
Antingen hyr man maskinen och fyller den själv eller så ordnar Impact Solution hela kedjan.

Showroom impact Solution

I nya lokalerna i Stabby kan kunderna testa, klämma och känna på maskinerna

Impact Solution har ett tätt samarbete med ICA-butiker i hela landet. De företag som vill ge anställda möjlighet att köpa mat, snacks och dryck på jobbet beställer en maskin som den lokala, ofta välkända, ICA-butiken sedan sköter. Maskinerna är avancerade, man kan följa försäljningen online. På så sätt blir det aldrig tomt, när det är dags så kommer ICA och fyller på. Det gäller så klart också om något börjar gå ur datum, då ser man till att varan tas bort. Impact Solution prioriterar nyttiga alternativ, både när det gäller mat, dryck och snacks. Vill man ha bars som fyller på energi i stället för godis så är det inga som helst problem.
– Det finns en trygghet i att man vet att det är en annan lokal aktör som sköter maskinen och det är inga problem att byta ut sortimentet, det är bara att säga till, förklarar Björn Fällås och lägger till:
– Det som är extra smart med att ICA regelbundet kommer till kontor och andra arbetsplatser är att det gör det smidigt att beställa hem till exempel catering när det är dags för konferens eller fredagsfika. Behöver man snacks och dricka till after worken eller kanske blommor, så är det bara att höra av sig. ICA-butikerna har ju nästan vad som helst. Då tar det med det när de ändå åker.

Impact Solution har nyligen flyttat in i nyrenoverade lokaler i Stabby, här finns olika maskiner som kunderna kan komma hit och känna och klämma på och vill de kolla på olika utbud från ICA så ligger ICA Nära Stabby ett stenkast bort. I lokalen kan man också se en utställning av en kökslösning för matsalar och fikarum. I ursnygg design med flera olika varianter av trä kan man enkelt få miljön där många fikar och äter en stor del av sitt liv till en designad oas i stället för de tråkiga och stela miljöer som man ser ibland.

IS kök

Impact Solutions lösningar för matplatser är både snygg och funktionell

Impact Solution växer. I dag har man kunder runt i hela Sverige och kontor även i Malmö
– Vi växer i hela Norden och har agenter i Norge, Finland och Danmark och nu även i Benelux, berättar Björn Fällås som ser massor av nya sätt att använda olika varumaskiner i framtiden.
Flera hotell har installerat Impact Solutions maskiner fyllda med tandborstar, laddare, mensskydd kondomer och annat för att kunderna ska kunna handla det de kanske har glömt när de vill.
– Det finns ett behov, det märker vi tydligt. Vi har maskiner i olika storlekar som kan designas precis hur kunden vill. Det är så enkelt. Man ser utbudet, det är lätt att handla och att ha en automat på sin arbetsplats ger ju ett mervärde, säger Björn Fällås och lägger till:
Vi har vant oss vid att handla i automater, det är ett beteende som växer och det blir mer och mer naturligt i stadsbilden, på kontor och i butiker. Viktigt att maskinen står på rätt plats. Inte gömd i något hörn!
Och vill man ha sin maskin utomhus så finns lösningar för det också.
– Framtiden ser ljus ut, vi har flertalet kampanjer, som under årskiftet och under större delen av 2023 rullar ut, kampanjer som vi kör tillsammans med bland annat Coca-Cola, VitaminWell/Nocco, HEAD samt alla lokala ICA partners som vi knutit an. Det här blir kul, berättar Björn Fällås.

Björn Fällås Impact Solution

Björn Fällås, vd Impact Solution

Framtiden ser ljus ut, vi har flertalet kampanjer, som under årskiftet och under större delen av 2023 rullar ut, kampanjer som vi kör tillsammans med bland annat Coca-Cola, VitaminWell/Nocco, HEAD samt alla lokala ICA partners som vi knutit an. Det här blir kul! Björn Fällås, vd Impact Solution

Impact Soloution

Hemsida: impactsolution.se
Tel: 070-222 27 36
E-post: info@impactsolution.se
Facebook   Instagram

 


Reklamartiklar på Hejauppsala.com
Dessa artiklar är reklamsamarbeten med spännande utvalda Uppsalaföretag.

Läs fler artiklar HÄR

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt