Innebandyfesten stannar i Uppsala

Avtal klappat och klart för arrangemang i fem år på IFU Arena

Innebandyfesten är en av säsongens stora höjdpunkter för många. De årligen återkommande ungdomsevenemangen lockar stor publik och stort intresse. Nu meddelar Svensk Innebandy, i samarbete med IFU Arena, Destination Uppsala och Upplands Innebandyförbund att ett banbrytande långtgående avtal gällande Innebandyfesten har tecknats.

Sedan säsongen 21/22 är Innebandyfesten uppdelad i två evenemang, USM-festen och JAS-festen (juniorallsvenskan). I våras hölls JAS-festen i Uppsala och IFU Arena och blev ett välbesökt evenemang.

Nu har Svenska Innebandyförbundet tillsammans med IFU Arena, Upplands Innebandyförbund och Destination Uppsala kommit fram till ett femårsavtal gällande Innebandyfesten.

Med start 2024 kommer ett av Innebandyfestens evenemang hållas i IFU Arena fram till 2028. Först ut är JAS-festen som året därefter följs av USM-festen, därefter fortsätter principen med varannan fest vartannat år. Avtalet löper på fem år.

– Rent geografiskt ligger Uppsala väldigt bra till och det är enkelt och smidigt att transportera sig till evenemanget. Staden har också ett positivt miljötänk vilket blir viktigt ur ett miljö- och hållbarhetsperspektiv. Man har även visat en stor vilja att ta in evenemang av den här karaktären vilket också känns väldigt roligt för vår del. Sen får det inte förringas heller att IFU Arena fått högsta betyg av våra ungdomar på tidigare evenemang, så som helhet känns det här avtalet fantastiskt, säger Stefan Jonasson, marknads- och arrangemangschef på Svenska Innebandyförbundet

Innebandyfesten innefattar 32 lag per evenemang, 16 på flick- och 16 på pojksidan. Cirka 800 deltagare samlas då i några intensiva dagar när jakten på SM-tecknen går in i sitt slutskede.

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt