Reklam

KitchenTime växer med rätt kompetens

Läs vidare

"Rätt person på rätt plats är avgörande för oss"

På knappt 10 år har Uppsalaföretaget KitchenTime blivit en av de största återförsäljarna av köksredskap online.
– Det finns massor av utvecklingspotential och för oss är det viktigt att hitta rätt kompetens på alla plan, säger en av företagets grundare Joel Falck.

Detta är ett reklamsamarbete med Jobbet.se

Det startade i en källarlokal på S:t Olofsgatan. Grundarna Joel Falck och Anton Malmberg gjorde det mesta själva. Logistik, lager, packning, ordrar, kundservice och så vidare. Ganska snart tog affärerna fart och källaren byttes ut mot ett riktigt kontor och flera medarbetare.

I dag har de prisats som Årets e-handel flera gånger och intresset för företaget är stort.
– Vi har alltid varit noga med att ha rätt folk omkring oss, vi insåg snabbt att medarbetarna är ett viktigt kapital och att de är en stor del av grunden i vår framgång, förklarar Joel.
I dag har KitchenTime cirka 70 anställda. Sedan några år tillbaka samarbetar KitchenTime med ett annat företag som också startade i Uppsala, Jobbet.se, för att hitta rätt i rekrytering av sin framtida kompetens.
– När vi kom i kontakt med Jobbet.se och började använda deras modell och plattform så föll mycket på plats, vi har alltid varit noggranna när vi anställt nya medarbetare och då fick vi verktyg och hjälp att göra det både bra och enkelt.
– För oss är kompetensförsörjningen en viktig del i företagets utveckling. Vi kan inte växa utan rätt folk på rätt plats, förklarar Joel Falck och fortsätter:
– Det började med att vi behövde hjälp att rekrytera en ny ekonomichef. Jobbet.se arbetar väldigt metodiskt. Vi går igenom vilka behov vi har och vad vi söker för person. Sen hjälper de till att hitta sökande och att sortera ut de som passar i vår profil. Allt är helt transparent och eftersom vi jobbar tillsammans i deras rekryteringsplattform har vi kunnat vara med och se processen hela tiden.
– Det är också viktigt för oss att veta vilka kandidater som inte gått vidare i just den här rekryteringsprocessen. Någon av de kandidaterna kan ju vara en bekant till oss eller aktuell för framtida rekryteringar. Även om Jobbet.se genomför vissa intervjuer så är ju alla våra rekryteringar direkt knutna till vår affärsmässiga framgång och därför vill vi ha kontroll på hela processen och alla ansökningar. Det känns tryggt för oss att veta att det är så det fungerar hos Jobbet.se, förklarar Joel Falck

KitchenTime Uppsala

KitchenTime växer och blir fler och fler

I dag sköter KitchenTime en stor del av sin egen rekrytering med hjälp av Jobbet.se:s plattform.
– KitchenTime är en rolig kund att jobba med för de har verkligen förstått att man också behöver vara duktig på att rekrytera helt på egen hand för att lyckas kompetensförsörja sin verksamhet framöver, säger Anna Nord från Jobbet.se.
– Vi jobbar med många kunder i olika branscher och vi ser att framgångsrika företag sköter minst sex av tio rekryteringar på egen hand och i övriga fyra behöver man stöd från en rekryteringspartner, förklarar Anna.
– Rekryteringen av medarbetare till lager och kundtjänst, som ju är minst lika viktigt för oss, sköter vi själva, men på samma sätt och enligt samma modell som när vi får hjälp av Jobbet.se att rekrytera till ledningen till exempel, berättar Joel.
– Det gör att vi lär oss och blir bättre och bättre när det gäller att hitta rätt personer. Och det är otroligt viktigt att kompetensen som vi behöver för att kunna leverera och utvecklas verkligen finns på plats. Luckor i kompetensförsörjningen kan vara förödande för alla företag, och så klart också för oss, säger Joel.

KitchenTime växer utanför Sveriges gränser och har bland annat expanderat till Tyskland.
– Vi har en anställd på kundtjänst som talar tyska, henne hittade vi på Västkusten och hon jobbar på distans – ett upplägg som fungerat väldigt bra. Att vara öppen för den typen av lösningar gör att vi inte riskerar luckor och störningar i den dagliga verksamheten, förklarar Joel.
För några år sedan investerade KitchenTime i ett imponerande lager där robotar arbetar dag och natt för att effektivt kunna packa alla hundratusentals beställningar som kommer in varje år.
– Vi är stolta över vårt stora sortiment och att vi kan erbjuda snabba leveranser, den investeringen är så klart en del i det, men även om våra robotar är grymma, så behövs bra människor som lägger den sista handen på lagret innan paketen skickas i väg. Det är ett viktigt arbete som måste fungera. Och det gör det med rätt medarbetare, avslutar Joel Falck.

KitchenTime
Facebook
Hemsida
Instagram

Jobbet.se
Facebook
Hemsida
E-post: kundtjanst@jobbet.se


Reklamartiklar på Hejauppsala.com
Dessa artiklar är reklamsamarbeten med spännande utvalda Uppsalaföretag.

Läs fler artiklar HÄR

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt