Kulturveckan firar 30 år

Stor invigning på Stadshusets innergård

Kulturveckan lyfter och gör kulturverksamheter för personer med intellektuella funktionsnedsättningar mer tillgängliga för så många.
I år invigs Kulturveckan måndagen den 14 november. Då hälsas alla välkomna till Stadshuset innergård. Från 13.00 blir det full fart med olika dagliga verksamheter som ställer sig på scenen och bjuder in till konserter och utställningar. Se Teater Blanca, lyssna till Radio Fyris, titta in till Skaparverkstan och Studio 34 eller varför inte dansa loss till Musik Med Mera?
– Det är viktigt att alla som bor i Uppsala får möjlighet att vara delaktiga i berättelsen om att leva och bo här. Det är något som vi vill vi lyfta extra i år bland annat via Ordafestivalen och bokreleasen ”Om hur det kan vara ändå” på stadsbiblioteket, säger Karin Hedvall, samordnare av Kulturveckan.
Till Ordafestivalen som ORDA bjuder in till är alla välkomna att vara med och skapa berättelser. Här blir det utställning, musik, uppläsningar, plakatverkstad, graffitti och skrivworkshop. Dessutom kommer stadens bibliotek, under Kulturveckan, att ställa ut några av alla de fantastiska texter som skapats och samlats i boken ”Om hur det kan vara ändå”. Innehållet är resultatet från de litteraturworkshopar som genomförts under många år, i regi av Uppsala stadsbibliotek, Litteraturcentrum och Studiefrämjandet.

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt