Reklam

Moa leder Ren Jämt in i framtiden

Läs vidare

Moa leder Ren Jämt in i framtiden

  • Reklam
  • Lästid: 5 minuter

För 21 år sedan startade Birgit Andréasson städbolaget som är ett av Uppsalas allra mest välkända familjeföretag. I dag drivs Ren Jämt av sönerna Peter, Patrik och barnbarnet Moa Andréasson, 27 år, är ny vd för bolaget.

Detta är ett reklamsamarbete
med Ren Jämt

Ren Jämts logga med den blåa renen är ett välkänt inslag på gator i och runt Uppsala. Med cirka 80 anställda städar företaget både hemma hos privatpersoner och företag.
Moa Andréasson, 27 år, är vd för familjeföretaget sedan årsskiftet. Valet att bli vd var inte svårt varken för Moa själv eller för pappa Peter eller farbror Patrik.
Hon var egentligen vd redan innan om vi ser till hur hon har jobbat, berättar Peter som kände att det var naturligt att lämna över.
Organisationen har blivit tydligare och alla kan fokusera på rätt saker sedan Moa tog över vd rollen på riktigt. Vi har verkligen kunnat jobba framåt under de senaste åren, berättar Moa och Peter fyller i: Nu har vi en helt annan koll på allt i verksamheten.

Birgit eller Biggan som alla säger känner sig trygg med att söner och barnbarn sköter företaget när hon själv gått i pension.
— Det är skitroligt det här! Det känns super att pojkarna och Moa jobbar vidare i familjeföretaget. Jag känner mig lugn och vet att det klarar sig utmärkt utan mig. Jag har lämnat över i goda händer, förklarar Biggan.

Moa har arbetat i företaget, med undantag för något år i butik, sedan tonåren. Precis som Peter och Patrik har hon börjat som lokalvårdare och kan jobbet från grunden.
Jag har jobbat i företaget sedan jag var 15 år så jag har tillbringat större delen av uppväxten här. Jag började på lov och helger och städade i många år innan jag kom in på kontoret, berättar Moa.
Och just att alla har städat själva och kan jobbet på Ren Jämt från grunden gör att de har erfarenheten att förstå, och behålla, både personal och kunder. Många anställda på Ren Jämt har jobbat i företaget i över 10–15 år, någon till och med i nästan 20 år.
Medarbetarna är det viktigaste vi har. Vi är och har alltid varit noga med att följa lagar och regler, avtalsenliga löner och schyssta villkor är en självklarhet för oss. Som exempel nämner Moa att alla har betald restid till och från sina uppdrag vilket inte alla företag inom branschen har.
Ren Jämt tillhandahåller företagsbilar till alla medarbetare och ser även till att de har de bästa förutsättningarna att utföra sitt arbete. I lokalen på Söderforsgatan, dit man flyttade 2008, finns alltid varmt kaffe och frukt och många väljer att komma in på kontoret mellan jobben för att träffas och äta lunch.
Alla åker på jobb två och två och samma personer åker i regel alltid till samma kunder.
Vi har en fin sammanhållning och vi jobbar nära alla medarbetare säger Moa. Vi har daglig kontakt med alla!

Moas vision för farmor Birgits bolag är att växa, anställa fler, men att alltid behålla sammanhållningen, familjekänslan och det goda ryktet som det pålitliga bolaget med loggan med den blå renen jobbat upp.

Kontakt

Söderforsgatan 11, 752 28 Uppsala
Tel: 018-10 07 20
Öppettider: kl. 7-16
E-post: info@renjamt.se

Hemsida
Facebook

 


Reklamartiklar på Hejauppsala.com
Dessa artiklar är reklamsamarbeten med spännande utvalda Uppsalaföretag.

Läs fler artiklar HÄR

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt