Ny återvinning i Gränby

Helt ny plats för källsortering för allmänheten

Återvinningsstationen kommer tillbaka till Gränby. Förpackningsinsamlingen (FTI) har tillsammans med fastighetsägaren i området arbetat för att hitta en ersättningsplats för den tidigare stationen och den 20 september ställs stationen ut på Takpannegatan 25 i Norra Gränbystaden.

Varje förpackning som går till återvinning gör skillnad. Ju fler som källsorterar, desto fler förpackningar kan få nytt liv samtidigt som behovet av ändliga naturresurser och onödiga utsläpp minskar. Vi på FTI arbetar för att det ska vara enkelt att källsortera sina förpackningar och är glada att vi återigen kan erbjuda goda möjligheter till källsortering i Gränbystaden.

– Vi har haft ett gott samarbete med fatsighetsägaren, Atrium Ljungberg, som möjliggjort att vi åter kan erbjuda möjlighet för besökare i Gränbystaden att lämna sina förpackningar till återvinning, säger Malin Larsson, regionchef på Förpackningsinsamlingen, FTI.

Återvinningsstationerna är enbart till för hushållens förpackningar av papper, plast, metall och glas. För att det återvunna materialet ska få så bra kvalitet som möjligt är det viktigt att sortera rätt. Är du osäker på om något är en förpackning? Sorteringsguide hittar du HÄR

– Jag hoppas att stationen kommer underlätta för besökare att lämna sina förpackningar till återvinning och vi vill be alla återvinnare att hjälpa oss genom att platta till och vika ihop sina förpackningar. Då kan fler få plats med mer och vi slipper transportera luft vilket ger en väsentligt större miljönytta, säger Malin Larsson, FTI.

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt