Sommartips i Uppsala

Ta en tur och upptäck härliga pärlor

Läs vidare

Våra favoritutflykter

En bra grej med just Uppsala är att det finns massor av dagsutflykter att göra. Ett litet kort äventyr för härliga lata dagar.

Strömsbergs café

En liten pärla för lunch och fika i härlig miljö. Det allra mesta är lokalproducerat och hem-
lagat. Här finns också stor kunskap om mat och dryck. Hos Johan och Angelica kan du gå på ginprovning, drinkskola, vinprovning både med och utan mat. Man arrangerar gästspel med duktiga kockar med olika teman med jämna mellanrum.

Adress: Werviers väg 2, Strömsbergs bruk

Öppettider: juni–aug, dagligen 11–16

Hemsida

Sommartips i Uppsala

Strandnära i Öregrund

Strandnära

En oas i Öregrund där du kan ta en glass eller svalkande dryck med fötterna i havet.
Delikatessbutiken säljer rökt fisk, skaldjur och massor av annat gott. Ät lunch eller middag på Bistron, det går att boka bord kvällstid.
Glassbaren har massor av gott och stranden med utsikt över Sommaröregrund är perfekt för härligt häng.

Adress: Skatgränd 1B, Öregrund

Öppettider: Fr.o.m 15/6 öppet för lunch 11.00-16.00 och kväll 17.00-22.00, därefter serveras dryck, enklare mat och efterrätter till sent på kvällen

Hemsida

 

Café Sara Lisa

I den mysiga äppellunden på Linnés Hammarby caféet som drivs av Triller Mat & bröd. Här kan du njuta av mat och hembakat kaffebröd gjort på ekologiska och närodlade råvaror. Det är så klart ett ypperligt tillfälle att ta en tur på Linnés Hammarby också. Kolla in alla växter och ta en titt i museibutiken.

Adress: Danmarks-Hammarby

Öppettider: juni–augusti: tisdag–söndag 11.00–17.00

Hemsida

 

Axel och Gren

Här kan du plocka solrosor och färsk majs, äta glass, fika med hembakat, ta en våffla eller en grillad smörgås. I butiken hittar du inredning, ekologiska och närproducerade produkter, mathantverk. Och kvalitetsjord i olika varianter!

Adress: Stabby 186

Öppettider: torsdag–söndag kl. 11–16

Hemsida

Sommarvagens blomsterfarm Uppsala

Soommarvagens blomsterfarm i Björklinge

Sommarvagens blomsterfarm

I Björklinge norr om stan har Uppsalabekantingen Frida Norén sin blomsteroas. Här kan du plocka och köpa närodlade snittblommor i säsong. Tar emot privata bokningar och håller kurser. Se aktuella evenemang på Insta!

Adress: Sommarvägen 1, Björklinge

Öppettider: Varierar, håll koll på Instagram

Instagram

 

Vasilis och Sigrid Mathantverk

En delikatessbutik med sin egen kallpressade olivolja, riktig fetaost, surdegsbröd, presentförpackningar och köksredskap. Det charmiga caféet med platser både inne och i trädgården serverar hembakade bullar och kaffebröd, lyxig sallad med fetaost, grekisk spenatpaj, inlagda vilda fikon med grekisk yoghurt, glass, smörgåsar, gyros och pannkakor.

Här ligger också Linnés kammare med inredning och presenter. Här finns kuriosa och en finloppis som säljer möbler, lampor, porslin, glas, grytor, kopparföremål, Ekebykeramik och massor av annat fint.

Galleri Vallhovs säteri huserar också i byggnaderna på gården. I sin vackra lokal med stora fönster och vackert ljus hittar ni utställningar av konst, foto och konsthantverk.

Adress: Vallhovs säteri 6, Bälinge

Öppettider: tors–fre 12–16, lör–sön 11–15

Hemsida

 

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt