Uppsalatrio är Årets unga företagare

Uppsalatrion Robin Åström, Emil Smith och Gustaf Smith kammar hem årets prestigefyllda titel Årets Unga Företagare i Sverige 2022 med sitt bolag Wehype Global

Robin Åström, Emil Smith och Gustaf Smith fick ta emot utmärkelsen under en galakväll i Stockholms stadshus tillsammans med över 600 gäster. Priset delades ut av Monica Lingegård, vd på SJ, partner till Årets Unga Företagare.
– Det är med en ljus syn på framtiden som vi utser Årets Unga Företagare i Sverige 2022. På bara fem år har vännerna från Uppsala startat det digitala techbolaget och lyckats få världsledande varumärken som samarbetspartners. Robin, Emil och Gustaf visar hur man genom att följa sitt hjärta kan gå långt och leva på sin passion. Sanna inspiratörer för alla unga företagare i Sverige och välförtjänta vinnare, säger Günther Mårder, vd på Företagarna.

Juryns motivering
Pristagarna har låst upp en jättedörr för kreatörer och är på god väg att bli världsledande i sin bransch. Med en bergfast övertygelse att stanna i sin hemstad har de attraherat medarbetare från hela världen och förvaltar sin företagskultur med ett stort hjärta. På ett kaxigt sätt visar de en ny generation att det går att göra karriär av sin passion. Det här företaget är vi säkra på kommer att bli en global hype!
Om Årets Företagare

Bild: Fotograf Ristenstrand

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt