Krönika

Vår Uppsalavecka börjar ta form

En sommarvecka om året. I år 18-24 juli, alltid vecka 29. En vecka då vi bjuder hit våra vänner i stället för att åka bort. Hela veckan eller ett par dagar. Du bestämmer själv. Tanken är att vi ska visa upp Uppsala i alla sin sommarprakt – tillsammans. För den är inte att leka med. Prakten alltså. Och då snackar vi inte bara blomster, domkyrka och slott. Det finns ju så mycket mer.

 

Vi som ligger bakom Heja Uppsala – Charlotte Hörngren och jag – föregår så klart med så gott exempel som vi bara kan och går all in.

Vi har konstrunda, picknick, konserter och en och annan varm sommarkväll på uteservering spikat. Vi kommer att strosa längs Fyrisån. Dricka kylda drycker i solen. Ta en glass eller två. Vi har bokat några möten inne i stan, bland annat ska vi träffa en Uppsalagoding inför kommande magasin.

Peppen har banne mig infunnit sig!

 

Det finns inget program, ingen biljett och verkligen inga måsten. Men gillar man Uppsala och vill att vår stad ska må fint så är det här ett tillfälle att visa det. För om många stannar i stan samtidigt, bjuder hit sina vänner och tar med dem på museum, krogen, caféer, slott och domkyrka. Ja – då blir det ju extra bra, tänker vi.

Eller ta bara en långsam promenad genom staden, kanske en sväng i Stadsträdgården och gå på någon konsert eller utställning. Vill du ta med vännerna på bäversafari, dans, en ångtågstur eller en vandring på taket på Uppsala slott så går ju det fint.

Det finns hur mycket som helst att göra. Kolla in vår kalender för tips.

Drömmen är så klart att alla sommarens veckor ska vara Uppsalaveckor – att det är hit man åker på semester. Vi är många som redan har fattat och vi blir fler och fler.

Nu köööör vi – tillsammans!

/Susanna Lans

#hejauppsala #uppsalaveckan

 

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt