Amningens betydelse för hälsan

Vad betyder amning för barns hälsa och för mammors hälsa? Vilka rekommendationer har vi att förhålla oss till? Vad innebär en befolkningsrekommendation och en individuell rekommendation? Vad innebär frånvaro av amning?

Välkommen till ett föredrag med Elisabeth Kylberg, där dessa frågor kommer besvaras. Elisabeth Kylberg är nutritionist, docent i experimentell pediatrik, hjälpmamma (amningsrådgivare) i Amningshjälpen sedan starten, representant för Europa i WABA (World Alliance for Breastfeeding Action), språkrör i AMNIS (AMnings Nätverket I Sverige)


Amningshjälpen är en ideell förening som främjar amning både genom rådgivning och att sprida kunskap, till föräldrar och vårdpersonal. 
När Amningshjälpen bildades 1973 var andelen kvinnor som ammade låg. Amningskulturen var obefintlig, amningskunskapen bland personal på förlossning, BB, nästan obefintlig och rådet till nyblivna föräldrar var: amma var fjärde timma, väg före och efter varje amningstillfälle, mjölkersättning är lika bra som bröstmjölk. Sedan dess har det skett stora förändringar, där Amningshjälpens arbete spelat en viktig roll.

Ca 30 min. Föredraget hålls i museets hörsal.
Gratis inträde, men biljett krävs. 

Du kan köpa/boka biljetter på olika sätt:
1. Boka/köp en biljett via länk nedan – det enklaste sättet att få en biljett!
2. Boka/köp biljett på plats i museets reception. Tisdag – söndag kl.12-17
3. Få en drop-in biljett i receptionen strax före evenemanget. OBS! Endast i mån av tillgängliget.

Max 50 personer. 

Med reservation för ändringar.

För mer information:
Tel. 018-16 91 00, 16 91 01 www.upplandsmuseet.se
Öppet tisdag–söndag kl. 12–17. S:t Eriks torg 10, Uppsala

När och när?

1 september 2023
Kl. 16.00
Upplandsmuseet, Uppsala

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt