Dockteater

Under två högsommarkvällar vankas det mytologisk dockteater här på museet. Tre berättelser ur den nordiska mytologin berättas på ett lekfullt och barnvänligt sätt.
Kl. 18.00
Tors prövningar hos Utgårdaloke
Tor, den starkaste av gudarna färdas till jättarnas land. Där tas han emot av den mäktige Utgårdaloke, som utmanar guden på flera svåra prövningar som testar hans förmågor till dess yttersta. Kommer Tor klara utmaningen? Och har den mystiska Utgårdaloke rent mjöl i påsen?

Kl. 19.00
Tors bröllop
Guden Tor tvingas ta till ovanliga metoder för att få tillbaka sin älskade hammare, Mjölner.

Kl. 20.00
Sleipners stamtavla
Gudarna har hamnat i ett svårt trångmål. De har lovat en jätte att om han lyckas bygga en hög mur runt gudarnas hem Asgård på bara en säsong så ska han få solen, månen och gudinnan Freja. Gudarna trodde att uppdraget var omöjligt, men nu står muren nästan helt färdig. Nu är frågan hur de ska lyckas ta sig ur knipan med solen, månen och en ganska uppretad Freja i behåll.

Varje föreställning är ca 15-20 minuter lång. Föreställningarna ingår i ordinarie inträde, som är 100 kr för vuxna, 80 för pensionärer och studenter och gratis för barn i vuxens sällskap. Föreställningarna kommer inte vara läskiga och bör fungera även för ganska små barn.

När och var?

23-24 Juli 2022
Gamla Uppsala museum, Uppsala

Reklam

Fyrisbiografen – Uppsalas kulturbiograf
Fyrisbiografen visar filmer från hela världen och för alla åldrar.

GoAdventure
Se vackra Uppsala från taket på Uppsala slott. Eller utmana dig själv på äventyrsbanan i Fjällnora

Julmarknader i Uppsala 2022
Under november och december hålls flera julmarknader i och runtom Uppsala, alla med sin egna profil och med sina egna möjligheter att fylla julstrumpan med gåvor eller bara för att komma in i julstämning.

Här hittar du ett urval från Destination Uppsala av alla julmarknader som sker.

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt