Gala Flamenca! Tomatito & dansshow

Helkväll med den legendariska flamencogitarristen Tomatito samt en färgsprakande föreställning i flamencodans!

Vi är stolta över att kunna presentera en helkväll med den legendariska flamencogitarristen Tomatito samt en färgsprakande föreställning i flamencodans med vinnaren av Festival del Cante de las Minas i Murcia – den mest kända och äldsta flamencofestivalen i världen.

Kvällen kommer även att bjuda på en smakrik tapas och vin, där du kan uppleva spännande smaker i en flamencoatmosfär.

Tomatito
Femfaldige Latin Grammy-vinnaren TOMATITO är en av vår tids största flamencogitarrister.

Född som José Fernández Torres i Almeria, Spanien, förkroppsligar han Flamenco Nuevo som ingen annan. Passionen för flamenco fick han med sig redan från början, eftersom både hans farfar och far – båda kända som gitarrister ”El Tomato” – hyllade denna uråldriga andalusiska musik- och danstradition.

Vid tolv års ålder upptäcktes han av ingen mindre än Paco de Lucía och spelade senare under två årtionden tillsammans med den berömda flamencosångaren Camarón de la Isla. Tomatito är en flamencostilist full av virtuositet och fängslande kreativitet, som förenar den traditionella flamencostilen med jazz, rock, blues och bossanova. Ackompanjerad av sin lika berömda son José del Tomate på gitarr och en ensemble av hög kaliber bestående av sång, slagverk, kan besökarna förvänta sig en spektakulär flamencokväll för alla sinnen: traditionell och högst modern på samma gång.

Masterclass
Tomatito kommer, utöver konserten med sin kvintett, att ge en exklusiv masterclass tillsammans med sin son.

Flamencodans föreställning
La Unión i Murcia är värd för världens viktigaste årliga flamencoevenemang, festivalen ”Cante de las Minas”, sedan 1961. Festivalen, i den gamla saluhallen ”Catedral del Cante”, samlar unga talanger och etablerade stjärnor för sång, dans och gitarrspel i en autentisk flamencoupplevelse under tio långa dagar. I samarbete med Cante de las Minas presenteras vinnaren av årets tävling i flamencodans med en färggrann föreställning.

Arrangör: Uppsala Internationella Gitarrfestival

När och var?

28 september 2024
Kl. 20.00
Uppsala Konsert & Kongress, Uppsala

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt