Grand Prix 2023 – Volleyboll på Fyrishov

Senior Grand Prix

Svensk volleybolls mest prestigefyllda tävling Senior Grand Prix avgörs 21-22 januari i Fyrishov i Uppsala. De fyra bästa elitserielagen på dam- och herrsidan gör upp om guldet.

Grand Prix spelas i form av semifinaler och final. Vilka lag som kvalificerar sig avgörs när halva grundserien är spelad. De fyra lag som där och då rankar högst på dam- respektive herrsidan erhåller Grand Prix-platser. Poäng som ett lag erhållit i matcher mot RIG Falköping dras bort vid uträknandet av vilka som rankar högst vid tiden för när GP-strecket dras. Detta beror på att alla lag ännu inte hunnit spela mot RIG Falköping vid tiden för när halva grundserien är avverkad.

Ungdomens GP

Det här är tävlingen med de vassaste lagen med spelare under 20 år. Att bli UGP-mästare är prestigefyllt; stämningen är gemytlig med mycket publik som kantar banorna. Sex pojklag och sex flicklag är med, baserat på placering i senaste Ungdoms-SM.

Veteran-SM

Svensk volleybolls äldre garde får möjlighet att under Grand Prix göra upp om titeln som svenska mästare i veteransammanhang.

Arrangör: Svenska Volleybollförbundet

När och var?

21-22 januari 2023
Fyrishov Hall A & B, Uppsala

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt