Julkonsert med Väsen

Väsen möter Sigrid Moldestad & Hazelius Hedin – En julkonsert

VINTERSONG – en nordisk Vinterkonsert

Kanske en av årets vackraste julkonserter! Sverige möter Norge i en gemensam skandinavisk vinterstämning när det lackar mot jul.

Den svenska duon Hazelius Hedin med nyckelharpa, cittern och sång möter norska Sigrid Moldestad på hardingfela och sång.

Alla är kända för sitt sätt att förmedla de starka historier och melodier som finns i den nordiska folkmusiktraditionen.

Det blir en konsert med vintervisor och julsånger, tradition och förnyelse, och med personliga möten som värmer oss i den mörka årstiden.

Esbjörn Hazelius och Johan Hedin är bland Sveriges största folkmusikstjärnor och är kända för sina innerliga sånger och sitt briljanta strängspel.

Duon turnerar i Norden och världen, och har under åren givit ut fyra album tillsammans. Deras samspel träffar en nerv som gör att musiken fängslar och berör.

Det samma kan sägas om Sigrid Moldestad, som turnerat mycket med sitt egna band och gjort flera plattor under sin karriär, senast albumet “Tonen i meg” som kom förra vintern.

Hon har turnerat med julkonserten “Vintersong” i flera år, ofta med olika och unika ensembler. Detta är tredje gången tillsammans med den svenska duon Hazelius Hedin, med turnéer i både Norge och Sverige.

När och var?

17 december 2024
19.00
Reginateatern

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt