Le Trio Joubran – Tre bröder, en passion

Le Trio Joubran, tre palestinska bröder och världskända musiker kommer till UKK i november!

Tre bröder som härstammar från en familj som tillverkat och spelat Oud i fyra generationer… farfars far, farfar, fadern och nu Samir, Wissam och Adnan har förvandlat detta instrument till en passion, en färdighet, ett liv. Deras behärskning av Oud är unik och det är också harmonin och synkroniseringen som de framför över hela världen, inför olika publik som förenas av trions äkthet och excellens.

Le Trio Joubran, tre bröder från Palestina, musiker som är eftertraktade över hela världen, gör framsteg i sin konst tack vare en stor mängd individuella och kollektiva ansträngningar och till den djupa kärleken och respekten för musik och publik.

Med miljontals visningar på YouTube och sin meditativt suggestiva och medryckande musik har Trio Joubran haft stora framgångar med både album och konserter över hela världen. De har gästat stora operahus och scener som Lincoln Center och Carnegie Hall i New York, Olympia och Palais de Chaillot i Paris samt Barbican Center och Cadogan Hall i London.

På sin sjätte skiva, The Long March, som släpptes 2018, samarbetade trion med storheter som Pink Floyd-sångaren Roger Waters och Brian Eno, som efter tiden i inspelningsstudion sa: ”Trio Joubrans talang förstärks av deras ödmjukhet som människor.”

Gruppen brukar säga att trion egentligen består av sex bröder: de tre musikerna och de tre instrumenten som allihop är byggda för hand av Wissam Joubran, utbildad violin- och oudbyggare vid Stradivariusinstitutet i Cremona, Italien.

Deras långvariga och beslutsamma engagemang har gjort dem till en symbol för palestinsk identitet och motstånd. Trio Joubran skickar med sin sprudlande musik ett meddelande: Palestina lever.

Hälften av artistens intäkter doneras till återuppbyggnaden av Gaza.

I samarbete med UKK och Riksteatern.
Arrangör: United Voice

Åldersgräns: 13 år.

När och var?

15 november 2024
Kl. 20.00
Uppsala Konsert & Kongress, Uppsala

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt