Ackischef prisade på gala

Marianne van Rooijen, sjukhusdirektör på Akademiska sjukhuset i Uppsala har vunnit priset Årets kommunikativa ledare på galan för Stora Kommunikationspriset 2023.

Sveriges Kommunikatörer arrangerar Stora Kommunikationspriset där vinnarna avslöjades under en gala i Eric Ericssonhallen i Stockholm för att hylla god kommunikation. Totalt delades sju statyetter ut till näringsliv, offentlig sektor och personer som gjort anmärkningsvärda insatser inom kommunikation under det gångna året.

– Kommunikation driver förändring och förflyttar människor, verksamheter och samhälle framåt. Därför har Sveriges Kommunikatörer i över 30 år ärat kommunikation i form av Stora Kommunikationspriset. Det känns fantastiskt att få samla Sveriges främsta kommunikationsproffs under samma tak och tillsammans fortsätta en stark tradition av att lyfta branschkollegor och allt vad god kommunikation innebär, säger Caroline Thunved, vd och generalsekreterare på Sveriges Kommunikatörer.

Motiveringen lyder:
Marianne van Rooijen leder med en tydlig framtidsvision och stort engagemang. Inom en bransch med flera utmaningar är starkt ledarskap viktigt, något som Marianne levererar med mottot ”Vi gör det tillsammans. Varje dag”. Hon lägger mycket vikt på vad medarbetarna behöver och ser betydelsen i att arbeta strategiskt med kommunikation. Hennes ledarstil upplevs som tillgänglig, inkluderande och prestigelös då hon gärna utmanas av sina medarbetare.

 

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt