Krönika

Det är dags för en tjejhelg i Uppsala

Mitt tjejgäng, vi kan kalla dem 5-stars, har varit runt hela världen på helgresor. Snart är det banne mig dags för hemmaplan.

Mina barndomsvänner och jag åker på helgweekends med ojämna mellanrum. Vi har varit i New York, Palma, Madrid, Lissabon, Krakow. Stockholm, Göteborg och Leksand – bland annat.
Det är alltid magiskt – det händer något när man umgås med gänget man varit bästis med sen man var 6 år. Vi blir lite som vi var, och vi bråkar aldrig. Jag har alltid ont i magen av skratt efteråt.
Jag känner mig som ny!

Men helgen i Uppsala har inte slagit igenom än …
Vi gillar att strosa, fika, ta nån drink och äta god mat. Att hänga helt enkelt. Vi är inte så svåra. Men vi har varit på flamenco i Madrid, kollat Zlatan på San Siro, på Danny Saucedo-konsert och nästan, nästan på Formel 1 …
Jag kan inte se någon anledning till att vi INTE skulle boka Uppsala nästa gång. Här finns ju allt vi behöver liksom.
Hotell är en baggis, det finns ju massor av alternativ. Lyxigt, mysigt, stort. Med och utan spa.
Restauranger är ju inte heller svårt. Uppsala har flera omnämnanden i White Guide. Bara att välja.
Fika – samma sak.
Drinkar, ja jösses. Takbar? Finnes! Mysiga pubar? Japp.
Evenemang vimlar det av.

Typiska uppsalienska saker som elitinnebandy, Pelle Svanslös eller en vandring i Vasaborgen kan pigga upp även de mest luttrade 50-plusgäng.
Vill man kolla in historiska hisnande byggnader så har vi som bekant en kyrka som övriga världen tar en tur hit enkom för att se. Bland annat.
Shopping? Läs här!

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt