Kontorshotell i Uppsala

Coworking som inte är som alla andra

Läs vidare

SFL 7 erbjuder ett helt unikt koncept

Uppsalas mest spännande coworking hittar du i Boländerna i Uppsala. Kontorshotellet SFL 7 har ett unikt koncept med nya fräscha kontor, möjlighet att hyra förråd i samma lokal och över 100 gratis parkeringar. Konferenslokaler, lounger och ett ypperligt tillfälle att lära känna andra inspirerande företag på cykelavstånd från citykärnan gör SFL 7 till arbetsplatsen du vill hänga på.

Att dela arbetsplats har blivit en vanlig lösning för både små och större företag. I Uppsala finns många att välja mellan, men SFL 7 i Boländerna är unikt och kan erbjuda betydligt mer än de traditionella coworking-lösningarna.

Utanför SFL 7, som ligger på Sofielundsgatan 7 i industriområdet i Boländerna, möts man av en väl tilltagen parkeringsplats.

– Det är bara en av det saker som gör just oss unika. Att vi kan erbjuda gratis parkering för de som har kontor här och deras besökare, men även för de som har behov att ha företagets fordon, som lastbilar och släpvagnar i närheten, förklarar August Pettersson på Setune AB som äger och förvaltar kontorshotellet.

SFL 7 coworking

Inredningen på SFL 7 är personlig och välkomnande

Inne i de topprenoverade lokalerna välkomnar en designad, stilren och mjukt välkomnande foajé i direkt anslutning till ett av flera pentryn. Med varma färger som duvblått och grått, rustikt läderbrunt, mjuka mattor, glänsande lampor och en hel del spännande inslag som bryter av trivs man direkt. Här är inget stelt utan bara välkomnande. Som den japanska 80-tals motorcykeln av märket Suzuki i köket.

– Det var min farfars. Den är cool, vi tycker att den passar in här, förklarar August.

SFL 7 ägs av Setune, fastighetsbolaget som utvecklar och förvaltar i attraktiva lägen med utvecklingspotential i Uppsala. För en tid sedan köpte man fastigheten där SH-bygg då hade sitt kontor. Sedan december 2022 är lokalen ett full utrustat kontorshotell, med plats för cirka 50 företag. Det mesta är uthyrt, men det finns plats för fler gäster.

Hyresgästerna kommer från vitt skilda branscher och det är en av uppsidorna med just SFL 7.

– Ja, här hänger alla möjliga olika företag och vi gör varandra kreativa, alla kommer med idéer och här får man nya vänner direkt, säger August och berättar stolt att de själva har inrett och satt sin prägel på hela kontoret.

August Pettersson och Fredrik Annell Berger

August Pettersson och Fredrik Annell Berger trivs på SFL7

En av hyresgästerna är Expo Stories som arrangerar mässor i hela Sverige.

– För oss har det blivit ett jättelyft. Tidigare hade vi kontor i city där vi betalade dyrt för parkeringsplatser. Vårt lager och våra bilar hade vi i Lagga utanför Knivsta. Det funkade, men det var inte optimalt, berättar Fredrik Annell Berger på Expo Stories.

I dag har man samlat hela verksamheten på samma ställe. På SFL 7

– Det är så mycket smidigare. Vi kan gå ner i källaren om vi behöver kolla något, våra lastbilar står utanför på parkeringen och det är enkelt för oss att åka till andra delar av Sverige. Vi har större och bättre ytor till ett lägre pris. Dessutom är det trevligt och familjärt att sitta här. Vi har hittat nya vänner som vi kan samarbeta med och de som kommer till oss för möten behöver inte åka in i stan och krångla, säger han och lägger till:

– I och med flytten av alla delar av vår verksamhet hit så har ett nytt affärsområde öppnats upp. Nu kan vi på ett enkelt sätt hyra ut utrustning till andra arrangörer eller om någon behöver något till en fest till exempel. Det är bara att komma hit och hämta upp, eller så kan vi ordna det. Tidigare var det för krångligt att åka ut till våra förråd på landet.

SFL Uppsala

Kontorshotellet SFL 7 har flera pentrys och ett större kök i anslutning till ett stort konferensrum

– Vi köpte fastigheten av SH Bygg och när de valde att flytta och coworking började bli populärt så såg vi potentialen och körde. Vi är jättenöjda och det har varit en grymt rolig resa att bygga det här kontoret. Samtidigt fick vi själva ett sammanhang i och med att vi sitter här, berättar August Pettersson och fortsätter:

–  Kontorshotell har blivit en boom, men vi vet att vi har ett helt unikt koncept och fyller ett behov.  Vi kan erbjuda allt på ett och samma ställe. Kontor, förråd och parkering. Det är gång- eller cykelavstånd från Uppsala city samtidigt som det är enkelt att ta sig hit och härifrån med bil. Smidigare än så här blir det inte, påpekar August.

– Visst var det bekvämt att sitta mitt i city, men vi har ofta möten med folk som kommer med bil och tar emot ganska mycket från olika bud, den delen har ju blivit mycket smidigare nu, säger Fredrik Annell Berger.

–  Vi satsar på framtiden och vill vara med och bygga Uppsala. Vi vill gärna finna spå flera platser i stan framöver, avslutar August Pettersson.

Är du intresserad av kontor hos SFL 7?

Läs mer på hemsidan och fyll i en intresseanmälan

Eller mejla!


Reklamartiklar på Hejauppsala.com
Dessa artiklar är reklamsamarbeten med spännande utvalda Uppsalaföretag.

Läs fler artiklar HÄR

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt