Heja Uppsala

Nordenkampen tillbaka på IFU Arena

Upsala IF Friidrott arrangerar Nordenkampen – den nordiska inomhuslandskampen i friidrott tillsammans med Svenska friidrottsförbundet på IFU Arena 2021.

Arrangemanget roterar årligen mellan de nordiska länderna och genomfördes senast i Sverige år 2018, även då på IFU Arena i Uppsala.

˗ Vi är oerhört stolta över att än en gång ha fått förtroendet av Svenska Friidrottsförbundet att arrangera Nordenkampen. Under SM-dagarna i somras visade Upsala IF Friidrott att vi har god förmåga och kapacitet att arrangera tävlingar på elitnivå, säger Anders Kindmark, ordförande i Upsala IF Friidrott.

Den 14 februari 2021 genomförs den elfte upplagan av Nordenkampen, en friidrottslandskamp mellan Sverige, Norge, Finland och Danmark/Island i Uppsala. Landskampen omfattar både herr- och damklasser. Precis som 2018 arrangeras landskampen av Upsala IF Friidrott på IFU Arena i Uppsala.

– Nordenkampen är en viktig tävling för elitaktiva i hela Norden och våra gäster från Finland, Norge, Danmark och Island hoppas naturligtvis att gränserna till Sverige är öppna i februari så att landskampen kan genomföras även 2021, säger tävlingsansvarig Daniel Bergin, Svenska Friidrottsförbundet.

Kort om Nordenkampen
Tävlingen inkluderar både herr- och damklasser. Följande grenar ingår i tävlingen:
60 m löpning
200 m löpning
400 m löpning
800 m löpning
1 500 m löpning
3 000 m löpning
60 m häck
Höjdhopp
Stavhopp
Längdhopp
Tresteg
Kulstötning

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt