Ny barnavdelning på Stadsbiblioteket

Efter en omfattande renovering öppnar nu barnavdelningen på Stadsbiblioteket under nytt namn – Läsfabriken.

Barnavdelningen på Stadsbiblioteket var sliten och i stort behov av renovering. Därför påbörjades en ombyggnation i september förra året. Nu är arbetet klart och en arkitektritad, ljus och spännande miljö väntar besökarna.
– Barnavdelningen är bibliotekets viktigaste och populäraste. Det är glädjande att vi nu får mer plats för fler barn att upptäcka läsningens magi i en mysig och välkomnade miljö. Böcker och läsning är så viktigt för våra barn. Att främja det är en av kulturnämndens viktigaste uppgifter, säger Linda Eskilsson (MP), kulturnämndens ordförande.

Två förskolor i Uppsala har varit med och lämnat förslag när den nya Läsfabriken tagit form. Efter förslag från förskolebarnen kommer besökarna att kunna krypa in i små fågelbon och musslor får att läsa eller bara bläddra i en bok.
Läsfabriken riktar sig till barn i åldern noll till tolv år.

Namnet Läsfabriken flirtar med lokalens historia, som en gång i tiden rymde ett bryggeri. Fabrikstemat går även igen i delar av inredningen.
Bland annat i en stor lampa som fått formen av ett enormt kugghjul.
– Det känns roligt att vi har tagit fasta på fabrikstemat, Läsfabriken är en plats som vi hoppas att barnen kommer att älska. Vi har även inkluderat gården utanför. Där finns ett stort schackspel för utomhusbruk och även parasoller så att det ska vara inbjudande, säger Anna-Klara Ehn Ericson.

 

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt