Ny öppen konstscen i city

På fredag (5 maj) öppnar Uppsala Art Square på Celsiustorget mitt i Uppsala city.

Uppsala Citysamverkan och S:t Per Gallerian har tagit fram konceptet Uppsala Art Square – där Uppsalaborna och besökare i stadskärnan kommer att få  möjlighet att mötas och ta del av lokal konst i det offentliga rummet.
På fredag efter lunch kommer de första konstverken att finnas på plats. Först ut konstnärerna Emma Andersson och Marie Borglund från galleri Zeitgeist.

Du kan även provsitta en specialdesignade Uppsalabänk gjord av MadCake.
– “Moment Catcher” är en parkbänk med två glada ugglor som jag målat åt Uppsala City som tack för den härliga supporten och peppen som jag alltid får av min fina stad. Uppsala Art Square är en cool plats med mycket glädje och en perfekt start för bänken på sin resa genom Uppsala! Jag fick även det roliga uppdraget att måla Uppsala Art Square-skylten som finns på Celsiustorget, och lite längre fram i sommar kommer man kunna se några av mina tavlor på Galleri Zeitgeists Art box säger Madeleine Mattsson “MadCake”, som är konstnären bakom bänken.
– Vi vill involvera medborgarna både till att se olika typer av konst, och att de kan själva ställa ut sina verk. Konsten sitter i betraktarens ögon och vi hoppas det bidrar till härliga dialoger, säger Carolina Berg, projektledare på Uppsala Citysamverkan och en av initiativtagarna till Uppsala Art Square.

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt