Trippel till Tiundaskolan

Uppsalaskolan kammade hem hela tre vinster i den nationella poesiutmaningen under världspoesidagen som arrangeras av Sustainable Poetry

Temat för poesiutmaningen är ”Ömsesidighet – lärande, hälsa och välbefinnande som drivkraft för hållbar samhällsutveckling”. Förutom att skriva dikter har deltagarna fått lära sig om de 17 globala målen för hållbar utveckling och utforskat vilket eller vilka mål som deras hjärta slår lite extra för.

På Tiundaskolan är det Lovisa Nylander, Sabina Bertocchi Lundvist och Hugo Björke som har författat de vinnande bidragen i dikttävlingen. Totalt koras 17 vinnare i landet.

– Alla elever i årskurs åtta har jobbat med det här. Vi har haft jätteroligt och är stolta över våra elever. De har verkligen fått lära känna de globala målen, säger Maria Åkerblom, förstelärare som undervisar eleverna i svenska.

Förutom att lära sig om de globala målen har eleverna uppmanats att i en dikt uttrycka sina tankar, känslor och idéer. Som inspiration har eleverna fått fundera över hur de kan skapa ett hälsosamt liv och samtidigt leva hållbart. Sabina, en av vinnarna, berättar att hon genom dikterna får en chans att påverka och förändra. Hugo som också har skrivit ett vinnarbidrag säger:
– Genom arbetet med de globala målen och min dikt har jag har blivit mer uppmärksam på min omgivning utifrån miljöfrågor.

Tiundaskolans vinnare är alla överens om att det har varit en spännande utmaning och roligt att få skriva sina egna dikter.
– För mig hade det varit viktigt att skriva det jag känner och att få uttrycka mig själv, säger Lovisa.

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt