HappyLife

Uppsalaföretaget HappyLife kan vinna entreprenörspris

HappyLife, från Uppsala är ett av finalisterna i ICA:s entreprenörspris i kategorin Årets lokala hjälte junior. Muhib Lafta som driver HappyLife är en av fem unga företagare som tävlar om prissumman på 100 000 kronor.

Muhib kom till Sverige som flykting från Irak när han var tolv år gammal, och strax därefter gick hans pappa bort i cancer. Efter en lång sorgeprocess bestämde sig Muhib för att hedra sin pappas minne, och idén till HappyLife föddes. Det handlade om att råda bot på ett av våra största samhällsproblem – den utbredda ensamheten bland äldre. HappyLife är i dag en matchningsplattform där olika generationer kan mötas, och de äldre kan få hjälp i vardagen.

– Att vara en finalist till Ica:s entreprenörspris är så klart en stor ära och ett viktigt erkännande  att jag gör något gott för mina medmänniskor och samhället Jag hoppas att juryn och omvärlden förstår vidden av ensamhetsproblemet bland våra äldre samt den positiva effekt som mitt HappyLife kommer ha på såväl äldre som våra ungdomar. Vi är här för att revolutionera och ge tillbaka!, säger Muhib Lafta.

Det kan handla om att laga en middag, beställa en taxi, prata om livet eller bara finnas där. Matchningsplattformen HappyLife är tänkt att vara ett komplement till dagens traditionella hemtjänstindustri, snarare än en ersättare. De är i dag verksamma i Uppsala och har skapat arbetstillfällen för flera studenter. På kort tid har de lyckats etablera samarbeten med lokala aktörer, och planen framåt är att växa och kunna expandera sin idé till flera städer och länder.

Muhib Lafta har valts ut bland hundratals nominerade.

– Det känns väldigt roligt att vara med och uppmärksamma de fantastiska entreprenörer som finns runt om i Sverige. Jag är verkligen imponerad över årets kandidater – gemensamt för alla är ett kreativt företagande och många får på olika sätt sina närområden att utvecklas, säger Nina Jönsson, vd ICA Gruppen och ordförande för Entreprenörsprisets jury.

 

 

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt