Wall of inspiration i Gottsunda

Wall of inspiration i Gottsunda

Uppsalabyrån Wasabi Web, som ligger bakom stipendiet #GeTillbaka, har skapat Wall of Inspiration på Gottsunda fritidsgård. Syftet är att lyfta fram förebilder och inspiratörer från Uppsala.

 Några av de förebilder som är med på väggen är bland annat:

Artisten Veronica Maggio.

Skådespelaren Alexander Abdallah, känd från ”Snabba Cash”.

Elitidrottarna och entreprenörerna Vanessa Kamga och Erik Hagberg.

Entreprenören Deqa Abukar som nyligen blev utsedd till en av Europas 30 mest inflytelserika personer av tidningen Forbes.

Internationellt erkände dansaren Binta Blackout, från Gottsunda.

Regissören Affe Ashkar från Gottsunda, senast aktuell på Uppsala Stadsteater med nypremiären av föreställningen Bra Där! – En hiphop-historia.

Musikgruppen Labyrint, som kommer från Gottsunda.

– Vilken ära att få hänga på väggen i G-sunda fritidsgård som inspiratör och förebild! Det betyder mer än de flesta priser vi tagit emot just för att det är hemma!” säger artisten Jacco (Jacques Mattar) från Labyrint, som numera är soloartist.

Den 1 juni kompletterades projektet ytterligare med ett bidrag från konstvärlden i form av en graffittivägg på fritidsgården av konstnären Mr Dekis. Bakom kulisserna för samarbetet finner vi UF-företaget Urban Foundation.

– Att #GeTillbaka lyfter unga förebilder är precis vad som behövs och något som vi på Urban Foundation är otroligt stolta över att få vara en del av! Deras passion och dedikation kastar en lysande spotlight på framtida generationsvisionärer och banar väg för framtidens ännu oskrivna framgångssagor.” Oskar Botås, från UF-företaget Urban Foundation.

#GeTillbaka-initiativet startades 2015 av Wasabi Web för att främja ungt entreprenörskap, inkludering och hållbarhet bland unga personer i samhället.
Syftet är att uppmuntra och se potentialen i de som fortfarande utvecklas.
Genom att inspirera att alla kan uppnå sin fulla potential oavsett bakgrund eller förutsättningar. Sedan starten har över 500 000 kr delats ut via olika stipendier för att stötta och uppmärksamma unga förebilder på deras resa.

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt