Zara Larsson till Uppsala

Zara Larsson huvudakt på nya festivalen

Home Coming – så heter Uppsalas nya stora musikfest som går av stapeln vid Polacksbacken 30-31 augusti i år. Målgruppen är ”Spotifygenerationen” dvs primärt mellan 16 och 30 år. Tre artister är klara …

Arrangörerna bakom satsningen, Homerun festivals, som står bakom flera stora festivaler i Sverige, presenterade festivalen under en presskonferens på måndagsmorgonen.

Och det är ingen liten blyg sammanställning av några spridda konserter vi pratar om. Inte alls.

Festivalen planeras bli årligt återkommande och man räknar med att locka cirka 20 000 personer under två dagar i augusti.

Två scener, en elektronisk och en större med 10 nationella och internationella artister byggs upp. Klara artister är än så länge Zara Larsson, som gör sin enda spelning i närheten av Stockholm för året och norska hiphop-trion Roc Boyz. Även den brittiske DJ Cassö är klar för Home Coming i Uppsala.

 

Festivalen tar plats på Polacksbacken sydväst om centrala Uppsala, ett hittills ganska oexploaterat område i sådana här sammanhang.

– Vi testar med den här festivalen, och förhoppningen är att den här platsen framöver ska bli den primära evenemangsplatsen i Uppsala, berättade Kommunstyrelsens ordförande Erik Pelling.

Festivalen kommer att erbjuda en mängd aktiviteter som silent disco, foodtrucks, tivoli och en hel del annat spännande.

Ett nära samarbeten med både studentnationer och föreningslivet är redan etablerade.

Fler artister släpps löpande under den närmaste veckorna.

Biljetterna släpps på onsdag (28 februari) klockan 12.

 

LÄS MER: Home Coming – en PK med stil och finess

 

 

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt