kulturnatt24-1

Vad händer i Uppsala?

Jag hoppas alla var ute på Kulturnatten, det är ju faktiskt en av våra ”nationaldagar” i Uppsala. Då vi visar vår bästa sida och tar del av alla fantastiska människor som lever och verkar här. För ibland kan man stirra sig blind på nyheter som kanske inte gör oss gladare, eller piggare på Uppsala.

 

Hade besök av en ung tjej från Tunisien just denna helg, hon fick efter många vändor ett 20 dagars visum för att kunna uppleva det vi tar för givet. Duscha när man vill, spola i toaletten – bara en sån sak? Tunisien har inte haft regn på två år vilken resulterat i att man stänger av vattnet under flera timmar/dag. Att få ett visum som för oss som bor i ett europeiskt land inte är ett stort problem.

Men för denna unga, nyfikna tjej som älskar kultur sa efter sin visit.
”I love Sweden, it’s so clean, safe and have beautiful nature, and the people are really so nice.”

 

Jag tänkte så klart att, ja men vi har ju skjutningar, dåligt med parkeringar i city och dessa satans gropar och potthål i gatorna….och nu kommer hösten och mörkret!

Min dotter och jag tog med henne ut igår på en fika, inte helt lätt att hitta något ställe som hade öppet efter 20, men på gatorna var det superlugnt och när allt kommer omkring så är ju Uppsala tryggt. Hennes blick fick mig verkligen att tänka till, vi har det ju så fantastiskt bra.

Njut av höstens intåg, mörkret och varandra. Snart kommer tomten. Vi har det bra.

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

/Charlotte Hörngren

 

 

Snart kommer tomten

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt