Krönika Uppsala

I den här staden är vi lite skönare

 Uppsala är inte som andra. Här kör man sitt eget race. Jag vet inte riktigt vad det beror på, men det gör mig oerhört glad!

När jag pluggade i Sundsvall fick jag veta att Uppsala inte är en vanlig stad. Någon, jag tror hon hette Malin, hade bott här något år, och konstaterade att i just Uppsala får man vara som man vill.

Hon kom från Stockholm, snackade med långa iiiii:n och var oerhört fascinerad över att det inte fanns något Uppsalamode – ingen egen stil. Ingen dialekt och inte heller något typiskt sätt att vara sig själv i vår stad.

Jag hade aldrig tänkt på det tidigare. Plötsligt såg jag det överallt.

 

Jag vet ju nu att det stämmer. Vi går vår egen väg och vi skiter lite i oskrivna regler och led som många andra städer rättar in sig i.

Jag tror att det är en av grejerna som gör att jag är så förtjust. Vi är lite skönare, lite coolare …

När många citykärnor kämpar för att inte dö ut, så öppnas det nytt på löpande band i vår.

När det rapporteras att rassligt världsläge gör att vi svenskar håller oss hemma och stänger plånboken, får vi höra att i vår stad köps det konsertbiljetter för glatta livet. Går man en sväng på stan framåt kvällningen så kan du med egna ögon se att många restauranger sjuder av liv. Vill du ha ett favoritbord gör du bäst i att boka.

Kanske spelar studentlivet in. Kanske det faktum att vi ligger lagom långt från huvudstaden och Arlanda och därmed hela världen. Kanske är det vattnet?Jag vet inte. För mig räcker vetskapen att vi är lite skönare långt.

Puss&Kram//Susanna

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt