Turister i Uppsala

Äääälskar turisterna i Uppsala

Slog ihjäl en timme i Uppsala city häromdagen. Väntade på dotter och strosade runt i solen. Och blev förälskad i alla som snurrar runt och tittar, pekar, står i vägen och går i grupp. Turisterna gör mig så happy!

Jag går förbi en grupp fransmän, de pratar ivrigt och glatt. Det gestikuleras en hel del. Att de står mitt i cykelbanan på Östra Ågatan vet de nog inte ens om. Att cyklister vinglar ut i körbanan och att någon ger arga blicken åt deras håll går dem obemärkt förbi. De gestikulerar vidare.

Jag sätter mig på en bänk ett slag. Plötsligt är jag omringad av ett helt gäng som jag gissar kommer från typ Holland. De går i grupp och har en guide med sig. Jag är ju löjligt förtjust i Uppsala, men här har jag inte en chans. De har broschyrer och pekar på Domkyrkan och ALLA tar bilder. Är hänförda, det förstår jag trots att jag inte fattar ett enda ord av deras språk.

För det är faktiskt så. Folk från andra länder tycker att Uppsala är en cool stad.

När jag ska ta bilen hem frågar en ung man mig på knagglig engelska hur man betalar parkeringen. Jag tar ett djupt andetag och förklarar så pedagogiskt det går. Han är glad. Jag är glad.

Turisterna gör ju Sommaruppsala.

Betyg  ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Kram/Susanna

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt