islandsfallet-uppsala-hejauppsala

Jag tog bussen i lördags

I lördags skulle jag på fest i Gottsunda, tog bussen från stationen och kände att det här måste jag göra oftare. Dels träffade jag människor som faktiskt pratade med mig, blev positivt överraskad över hur många som åkte buss och hur härligt det är att se stan från passagerarplats. För 25 spänn, typ så kändes det som jag var i en europeisk stad och jag blev helt plötsligt del av något större.

Färden förbi flustret och svandammen med firande studenter i solskenet. Stadsträdgården med barnfamiljer på picknick, träden har börjat slå ut äntligen. Nu är väl våren ändå på gång på riktigt?

Vidare förbi Ackis, vår finaste inrättning med sjukvård i världsklass och så många som ger sin själ därinne för att göra oss friska eller hela. Studan som inhyser ”Uppsalas finest” där alla som vill njuta av lagsport och vill heja på idrottande och känna arenapuls får plats.

Polacksbacken och strax efter Ångström universitetet med all framtid och kunskap i sina byggnader. Därinne finns alla som ska leda oss framåt och  mot en bättre värld. Rosendal, framtidens boenden med naturen på knuten i symbios och pågående expansion. Valsätra, här är tydligen fotbolls planen alltid full med liv och spel, berättar tjejjen som sitter bredvid mig på bussen. Hon berättar att hon bor i östra Gottsunda och trivs jättebra, hon åker buss jämt och tycker det funkar jättebra.

Jag berättar att jag ska på ”slava” och hon undrar vad det är? Jo det är en tradition där man firar sina familjehelgon, en fest med massor av mat och god dryck.

Väl framme i Gottsunda centrum möts jag av torghandel, kött och ost butik på hörnet och liv och rörelse. Känns som hemma, man kanske skulle ta och flytta hit?

Tjejen på bussen gjorde min dag. Tack och hoppas vi ses på buss 3 någon annan gång så du kan berätta mer om rovfågeln och hägern du hade sett i Hammarskog. Din bussgranne/Charlotte

 

 

Mitt betyg: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Charlotte Hörngren

 

 

Reklam
Reklam

Grievous Angels

Bäversafari

  • Sunnerstastugan
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt