UF vinnare Strö UF

Alla borde gå på UF-mässan

Jag fick förmånen att vara en yttepytte del av årets UF-mästerskap. Som jurymedlem i kategorin Årets ekologiskt hållbara företag. 

Vi startade på morgonen och gick hem när solen gått ner. Och det var roligt exakt hela tiden. Juryarbetet var långt ifrån lätt. Vi stötte och blötte 27 olika företag med helt olika idéer. Vi kom fram till en vinnare – Strö UF, som så fiffigt kommit på den geniala idén att ta tillvara på överblivet bröd från den lokala bagaren hemma på orten för att göra ströbröd och panko och sälja vidare hemma på samma ort. I många fler olika varianter än vad som finns i butikerna i dag.

Avslutningen med pampig prisutdelning och mängder av ystert glada företagare runt myndighetsåldern. Tanten på andra raden (jag) torkade tårarna flera gånger och tackade högre makter för att det vara ganska mörkt i lokalen.

Alla borde gå på Ung Företag-mässan. Det spelar ingen roll om du inte ens känner nån i myndighetsålder, eller om du inte har spenderbyxorna på dig. Utan för att känna det ystert glada, inspireras av unga företagare som inte ser ett enda hinder. För att stötta företagsamheten i Uppsala län. För att gråta en skvätt av glädje eller för att bara få vara en yttepytte del av något stort.

Vi ses nästa år!

Mitt betyg: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Kram Susanna Lans

Se alla vinnarna på UF-mästerskapet 2023

 

Reklam
Reklam

Vin- och olivoljeprovning

  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt