ofvandahls1-hejauppsala

Fika är underskattat

En bulle kan göra skillnad, ibland när man känner sig lite ensam eller bara uttråkad så kan en bulle faktiskt göra skillnad. I vår fina stad Uppsala så har vi flera cafeér och bagerier som verkligen gör vår stad lite bättre. Och numera känns det helt okay att sätta sig för en kaffe ensam, kika på folk och klura på livet. Vi har fått bra ”vardagsrum” i staden som bjuder in och det skapar en känsla av gemenskap.

Idag var vi förbi Ofvandahls och där kan man sitta ute i bakgårdens lummiga trädgård och lyssna på fåglarna. Sedan vandrade vi in på Saluhallen och där kan man både sitta inne, om man vill coola ner sig och sitta utmed ån, eller på torget utanför och äta glass.

På väg till vår bästa Kaj på Coworkcity där vi huserar när vi behöver göra räkenskaper och sånt som kan vara lite tufft så såg vi att ny glasskiosk tagit plats på Östra Ågatan utanför Café Årummet.
En annan nyhet om man gillar våfflor har ju också precis öppnat på Påvel Snickares gränd. Läs mer om det här.

Det jag verkligen också vill testa är Linnés Kammare utanför stan, det var ett tag sedan jag var där. Och sedan så klart Alla katters café när det öppnar i slutet av juni, då tar jag med mig lilla barnbarnet så klart, det ligger vid Pelle Svanslös Lekpark bakom Carolina Rediviva.

Imorgon är det ny dag och vem vet vart kaffet tas då? Det blir i alla fall morgonmöte på Clarion Hotel Gillet och letar du hotell till gästerna i sommar så hittar du tips här.

/Charlotte Hörngren

 

 

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt