Förr i tiden åkte vi till Huvudstaden …

För inte helt länge sedan satt vi framför tv:n och tittade på både Melodifestivaler och Så Mycket Bättre-avsnitt lite som kusinerna från landet. Några av oss fick nya favoriter och kanske köpte vi en konsertbiljett och planerade en utflykt till Huvudstaden.

Men det där är tider vi redan har glömt. Sådant som vi kan berätta för våra barn i samma anda som när vi berättar om när familjen hade en gemensam telefon som satt fast i väggen.

Nu är det andra tider. Så Mycket Bättre-tider, Mellotider, Topplistetider. På hemmaplan. Varenda artist vi ser på tv nu för tiden kommer hit och hem. Krångliga utflykter till andra städer är ett minne blott.
Vi kan cykla eller gå, kolla konsert och sen knata hem igen.

Parksnäckan är ju ett givet mål för sommarens ljumma kvällar. Vi har mängder av arrangörer och konsertplatser att välja mellan. Små, intima som Jazzbaren, Kulturhuset Femman, Williams och Crêperie Lemoni.
Till exempel.
Större scener som Katalin, Botaniska trädgården, Fyrishov och Kap. Valet är fritt, men klart är att krångliga utflykter till Huvudstaden är ett minne blott.

Kalendern fylls på med nya konserter varje dag just nu. Håll utkik, boka in våren och sommaren. Ta med en vän. Gå eller cykla dit och knata sedan hem igen.

/Susanna

 

 

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt