Ge komplimanger

Ge komplimager för din egen skull

Här kommer ett tips: Tala om för damen i kassan att hon har en fin tröja eller att den där grejen Lennart på jobbet gjorde häromdagen var grym! Det kommer att få dig att må så jäkla bra nu när hösten smyger sig på.

På något konstigt sätt sitter det ofta ganska långt inne. Man tänker att någon är fin i håret, allmänt hjälpsam eller helt jäkla grym på sitt jobb. Men det stannar ofta där – vid en tanke.

Jag är inget undantag. Jag har haft ambitiösa veckor där det inte ska sägas godnatt förrän man givit minst en ärlig komplimang – varje dag.

Jag har lyckats halvbra …

Men här finns det inga undanflykter. Det funkar fint via mejl, eller varför inte ge en snäll kommentar på någons inlägg i sociala medier? Att vara elak, ironisk eller rent av hotfull verkar inte vara våra stora problem. Snäll – inte lika enkelt vad man kan se.

Märkligt, för även den mest inbitne människohataren älskar nog sig själv. Och det är just det som är en stor del av poängen. Du själv mår så himla bra av att vara snäll. Dessutom kan det ju hända att du framstår som en helskön snubbe eller brutta. Och det vill väl varenda en av oss?

Så här kommer en höstutmaning. Ge minst en snäll kommentar, komplinag eller ett uppskattande ord varje dag – ska vi säga fram till jul?

Tacka för service och hjälp i butiken, beröm någon på jobbet, tala om att chefen är fin i sin nya frisyr, eller skriv ett mejl till någon som du uppskattar. En rockstjärna eller en granne – det spelar ingen roll.

Innan jul kommer du vara en helskön snubbe eller brutta.

Du är fin/Susanna

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt