Fågelsången Gränby

Åttaåringen i mig vill ha Trocadero och bakelse

Det händer då och då att jag smyger iväg för att jobba någon annanstans än hemma. 

Jag gillar att jobba hemifrån, det blir effektivt, jag kan se till att småfåglarna får nya solrosfrön om de tar slut mitt på dagen och annat sådant som gör att jag känner mig nöjd. Men ibland tar jag min tillflykt till offentliga miljöer för att inte helt drabbas av lappsjuka.

Jag väljer olika, gillar hotellobbyer och cafeér. En favorit är Fågelsången i Gränbystadens galleria. Den vi kallade hökhyllan på den tiden vi hade tid att fika i timmar. En stor del av tjusningen för mig är att det är fri parkering och att jag kan passa på att göra ärenden utan jacka när jag ändå är där.

Men det händer något med när jag är på Fågelsången, även den nere vid Svadammen i city. Jag blir åtta år igen. Jag beställer varm choklad med vispgrädde och en Trocadero istället för en trendig kaffe. Jag tar gärna en bakelse med geléigt jordgubbslock.

Och så sitter jag där själv bland spänstiga pensionärer och latteföräldrar. Och känner mig som en åttaårig vuxen. Det är en jäkla najs känsla, även om jag oroar mig lite för att bofinkarna och domherrarna har slut på mat.

Mitt betyg: ♥ ♥ ♥ ♥ 

Kram Susanna Lans

 

Reklam
Reklam

Grievous Angels

Bäversafari

  • Sunnerstastugan
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt