The social gillet

Konferens på hemmaplan är grejen

Konferens på hemmaplan kan ju vara fruktansvärt långtråkig, o dötrist o tråkig o alldeles… alldeles underbart!
Vi på Heja Uppsala valde underbart och har en hel säck goda idéer och nya tankar med oss när vi checkat ut från Uppsalaklassikern Clarion hotel Gillet på Dragarbrunns torg.

I nästan två dagar har vi gnuggat kreativa tankar, ätit grym mat, badat och sippat bubblor på stans mest centrala spa. Och halva personalstyrkan (jag) har sovit som en gudinna långt ifrån konstiga fågelljud, snarkande gubbe och annat jag är van vid.

Vi passade på att testa nya restaurangkonceptet The Social och det gjorde vi rätt i. Charlotte sneglade länge på entrecôten, men vår servitris Anna rekommenderade Wienerschnitzel: ”När du ser den så fattar du, och när du smakar så kommer polletten att trilla ner”.

Charlotte var lättövertygad. Jag tror att hon mmmmm-ade minst 25 gånger innan tallriken var tom. Det betyder högsta betyg.

Jag kände för burgare och har de senaste året fått lära mig att det där med burgare inte är något man skojar bort. Det är seriösa grejer. Har testat alla möjliga varianter och kan man hand på hjärtat säga att den här var grym. Inte smashvarianten som en del envisas med. Utan en hederlig, vällagad, smakavvägd klassiker. God som satan helt sonika.

En Crème brûlée på det och ni fattar kanske … Nöjd tant!

Att konferera på hemmaplan är inte alls dumt, tråkigt eller dötrist. Det är underbart och det kommer garanterat att ske igen.

Ps: När man sitter där och armarna är lite för korta för att det ska gå att läsa menyn och servitris-Anna glatt lånar ut sina egna glasögon, då vet man att man har hittat rätt. Både vi gäster och Clarion hotel Gillet.

Betyg  ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Kram/Susanna

 

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt