September 2023 i Uppsala

Lovely September

Man måste ju bara vara lite förtjust i september. Månaden är lite depphärlig på något vis.
Visst, sommaren börjar ta slut, det går inte att komma ifrån, men det finns så mycket mys också.
Det börjar bli orangefärgat i naturen. Vackert så det förslår och med den krispigt fuktiga luften får även slöhögar som jag någon form av spritt i benen och plötsligt känns långpromenader som en helt naturlig del av vardagen.
Jag plockar svamp som en blådåre, helst varje dag. Har turen att bo nära skogen och kan hämta hem delikatesser från naturens skafferi på lunchen. Svampmackor är ju ändå grejen!
Och det är dags för vinterlagen att spela premiärmatcher.
Storvreta och Hagunda har hemmapremiärer i SSL herr den 17 och 24 september.
Almtuna tar emot Karlskoga hemma i isladan den 29 september och Uppsalas båda elitlag i bandy Uppsala bios och Sirius spelar hemma i Svenska cupen.
Det var typ en miljon år sedan jag gav mig ut på resa utanför Sverige, men nu är det dags. Tjejresa med barndomsvännerna till Paris och Champagne kommer att göra mig gott, det är jag säker på ; )
Men innan det ska höstens nummer av Heja Uppsala-tidningen skickas till tryckeriet och det svettas jag över just nu. Kommer i brevlådor och lite här och var som vanligt den 30 september.
I september infaller även uppfriskande dagar som Flourtantens dag, Skäggets dag, Svampens dag, Dansbandets dag, Salamins dag, Kebabens dag, Brunchens dag och höga klackars dag.
September kommer bli en enda lång fest!

Kram/Susanna

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt