ostbågens dag

Mars – ostbågens dag och annat viktigt

Äntligen mars! Som vi väntat. Och längtat. Nu är det vår och jag tar mig an den känslan som en besatt. Närmast vansinnigt.

Grenar plockas in från alla träd och buskar jag hittar. Många slår ut inom några dagar, en del bara står där och ser sura ut. Jag minns inte alltid vilka som är vilka så jag kör på chans varje år. Forsythia är dock ett tvärsäkert kort för lite lycka! Jag påminner mig för trettiofjärde gången att plantera en egen buske. Nu smyger jag över till grannen med jämna mellanrum, med sekatören i högsta hugg …

Tomaterna ska ner i jorden i helgen.

När jag tittar i kalendern ser jag massor av gott. Där finns noteringar som Romprovning på Eckeröbåt med make, födelsedagar i familjen (bland annat ska vi fira ännu en 18-åring!), bröllop i Östhammar och att vi ska snart avslöja vilka som är Årets Uppsalabo, Årets unga Uppsalabo, Årets marknadsförare av Uppsala och Årets kreativa Uppsalabo. Nästa vecka vet ni …

Naturligtvis har jag gjort en notering den 21 mars. Då avslöjas vilken som blir Årets pelargon. En viktig dag i mitt lilla liv.

Vi ”firar” dagar som Internationella kvinnodagen (8 mars), Internationella dagen mot polisvåld (15 mars), Internationella dagen för avskaffande av rasdiskriminering (21 mars) och Internationella dagen till minne av slaveriets offer (25 mars). Viktiga dagar för eftertanke och för att motverka glömska, men ack så trista. De borde så klart inte behövas.

Dagar som inte heller behövs, men som ju är betydligt roligare att fira är Ostbågens dag (5 mars), Punschrullens dag (7 mars), Europeiska dagen för hantverksmässigt tillverkat glass (24 mars), och Våffeldagen (25 mars).

Heja Uppsalas kalender är fullproppad av evenemang och jag tipsar alla att ta en sväng på UF-mässan på Fyrishov den 7 mars. Du kommer att gå hem med massor av glädje över ungdomarnas iver och en del prylar du inte visste ett du behövde.

Puss & Kram/Susanna

 

Reklam
Reklam

Vin- och olivoljeprovning

  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt