olof-olof-hejauppsala

Olof Olof ger skratt, gråt och igenkänning

Vilken braksuccé att gå på teater med gamla mor Anna kan vara en gambling. Ofta blir det en utcheckning i pausen då lilla mor börjar tröttna och känner sig lite orolig om hon ska hinna hem till Morden i Midsomer.

Väl på teatern med rullatorn och mor möts man av en sorlande och dessutom prisvinnande foajé med både kändisar och kulturelit. Härligt att få gå på premiär och många är lite festklädda! Med platser nästan längst fram – perfekt för mor som är lite blind och döv startar äventyret.

Vem var Olof Rudbeck?

Som en stormvind förs man till 1600-talet fast med musiken och manus som skapar stor igenkänning. Drottning Kristina (Linda Kulle) öppnar med repliken  – Varför bor jag i den här xxxx staden?! Alla gapskrattar och kvällen är igång.

När sedan Daniel Engman gör entré med Labyrints låt ”Välkommen hem” brister alla ut i applåder och vissa, även jag själv försöker filma för att ha kvar detta som minne. Och Jacob Fahlstedt i en enorm peruk och sköna mimik, en galet rolig tolkning av Magnus Gabriel De la Gardie, blir kvällen en kanonupplevelse!

TACK för denna ”Uppsala hyllning” som alla borde gå och se. Samhörigheten som infann sig i slutet när Olof spelad av Martin Redhe Nord sjunger Björn Skifs låt ”Vi bygger oss en båt” som fanns kvar i huvudet heeela vägen hem…gjorde att man känner sig som en del av något större och att allt kan bli bra till slut.

Mitt betyg: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Charlotte Hörngren med gamla mor Anna

 

 

Reklam
Reklam

Grievous Angels

Bäversafari

  • Sunnerstastugan
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt